Τελευταία Νέα

  1. Καθημερινά ατυχήματα με δίκυκλα στη Λιβαδειά, ένα συνδυασμός κατάστασης οδοστρώματος, άγχους και τροχαίας απουσίας. Ευτυχώς -στα δύο που δημοσιεύουμε φωτογραφίες- δεν υπάρχουν πληροφορίες δικές μας για σοβαρούς τραυματισμούς. Το πρώτο είναι στην Πλαταιών και το δεύετρο στην Αισχύλου

2. Ο «Ξενοδάμειος Δρόμος» θα διεξαχθεί την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στην Αντίκυρα σε πιστοποιημένη διαδρομή από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου. Η παραλιακή διαδρομή ενώνει την Αντίκυρα με την Παραλία Διστόμου (Άσπρα Σπίτια), τον Άγιο Ισίδωρο και τον Άγιο Νικόλαο.

3. Διαμαρτυρία την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, ώρα 20:00 στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, Λιβαδειά, κατά των ενεργειών του Ισραήλ και της εμπλοκής της Ελλάδας σε πολέμους στη Μέση Ανατολή, οργανώνεται από το ΚΚΕ.

4. Ο Δήμος Δελφών προχώρησε στην ολική ανακαίνιση των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πελατών στην Ιτέα, το Γαλαξίδι και τη Δεσφίνα. Οι εργασίες για τα ΚΕΠ Άμφισσας και Δελφών αναμένονται άμεσα. Οι παρεμβάσεις υλοποιούνται από τη Διεύθυνση Υποδομών και Συντηρήσεων του Δήμου, στο πλαίσιο του έργου «Εκσυγχρονισμός των ΚΕΠ». Το έργο είναι ενταγμένο στον Πυλώνα Ανάκαμψης 2 «Ψηφιακή Μετάβαση» και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών.

5. Αναστάτωση προκλήθηκε στο ΚΕΠΒ Θήβας, καθώς εκατοντάδες νεοσύλλεκτοι φαντάροι έμειναν χωρίς πόσιμο νερό για δύο ημέρες. Η διακοπή οφειλόταν σε εργασίες για νέα γεώτρηση όπως έγραψε σχετικά και το viotiaplus.gr. Η Λαϊκή Συσπείρωση Θήβας ζητά άμεση αποκατάσταση της παροχής πόσιμου νερού και σύνδεση με το κανάλι του Μόρνου για τη διασφάλιση της υγιεινής των στρατευμένων.

6. Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, υπέγραψε την ένταξη της δράσης «ΚΑΣΣΙΟΠΗ» στο Πρόγραμμα «ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 2021-2027». Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο με δημόσια δαπάνη 812.037 ευρώ. Στόχος είναι η υποστήριξη της Μονάδας Προσβασιμότητας του ΕΚΠΑ στο «Συγκρότημα Ευρίπου», εξασφαλίζοντας ισότιμη πρόσβαση για φοιτητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν καταγραφή εμποδίων, υποστήριξη προσβασιμότητας, ηλεκτρονική προσβασιμότητα και παραγωγή προσβάσιμου εκπαιδευτικού υλικού για φοιτητές με διάφορες αναπηρίες.

7. Η 42η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας πραγματοποιήθηκε στη Λαμία, εστιάζοντας στην πορεία της οικονομίας και τις επενδύσεις. Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης, τόνισε τη σημασία του Ταμείου Ανάκαμψης και των συνεργασιών για τη βιομηχανία. Ο Υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σταϊκούρας, αναφέρθηκε σε εμβληματικά έργα και την ανάγκη για νέο σιδηρόδρομο, υπογραμμίζοντας το κόστος ζημιών από την κακοκαιρία Daniel. Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, Σπύρος Θεοδωρόπουλος, επισήμανε τις προκλήσεις λόγω της διεθνούς κρίσης και του ενεργειακού κόστους. Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την Alpha Bank, οι οποίοι μίλησαν για τις επενδύσεις και την υποστήριξη της βιομηχανίας. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας, Πάνος Λώλος, ζήτησε αλλαγή του οικονομικού υποδείγματος για αύξηση της παραγωγής.

8. Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, σε συνεργασία με τον Φαρμακευτικό, Ιατρικό, και Οδοντιατρικό Σύλλογο Λιβαδειάς, καθώς και το Επιμελητήριο Βοιωτίας, διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024, στο Διοικητήριο Λιβαδειάς (9:00 – 13:00). Καλούνται οι πολίτες να συμμετάσχουν και να στηρίξουν την Τράπεζα Αίματος του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς.

9. Το βιβλίο της Ελένης Ράπτη “Στη χώρα του ασύλληπτου” θα παρουσιαστεί στη Θήβα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο