Τελευταία Νέα

Με πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλιάρτου Θεσπιέων για να συζητήσει την εγκατάσταση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στην περιοχή, η οποία περιλαμβάνει σημεία αρχαιολογικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος. Σημειώθηκε ότι ήδη έχουν τοποθετηθεί τρεις ανεμογεννήτριες και ότι οι εργασίες για νέες εγκαταστάσεις προχωρούν κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Παράλληλα, τεράστια φωτοβολταϊκά πάρκα αναπτύσσονται σε αγροτικές εκτάσεις, επηρεάζοντας την γεωργική παραγωγή, καθώς οι εταιρείες εκμεταλλεύονται την κατάσταση για να αποκτήσουν γη σε χαμηλές τιμές. Η Λαϊκή Συσπείρωση κατήγγειλε την ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής, η οποία δεν ενημέρωσε τους δημότες και φάνηκε να παραπλανήθηκε σχετικά με την τοποθεσία των ανεμογεννητριών.

Η συζήτηση αποκάλυψε τις σοβαρές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που προωθούν στρατηγικές της ΕΕ για «πράσινη ανάπτυξη», οδηγώντας σε υψηλές τιμές ενέργειας και καταστροφή φυσικών πόρων. Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους κατοίκους σε μαζικές αντιδράσεις, διεκδικώντας την ενέργεια ως κοινωνικό αγαθό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο