Τελευταία Νέα

Αν σκέφτεστε να  ανακαινίσετε το σπίτι σας, ένα από τα βασικά σημεία που θα πρέπει να εξετάσετε, είναι και η διαρρύθμιση της κουζίνας. Η κουζίνα θεωρείται συχνά η καρδιά του σπιτιού. Εκεί θα μαζευτεί όλη η οικογένεια για να απολαύσει το μεσημεριανό φαγητό και να περάσει μερικές ώρες μαζί. Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ονειρεύονται έναν όμορφο και λειτουργικό χώρο για το σπίτι τους. Παρακάτω θα δείτε, πώς μπορείτε να κάνετε έξυπνες επιλογές για να ανακαινίσετε την παλιά σας κουζίνα  και τι πρέπει να προσέξετε στην κατασκευή μίας καινούριας.

Μία ανακαίνιση κουζίνας μπορεί να ξεφύγει στο κόστος, αν δεν κάνετε σωστή προεργασία και έρευνα αγοράς. Τα βασικά σημεία που πρέπει να δώσετε βάρος, είναι η κατασκευή των ντουλαπιών, του πάγκου και των ηλεκτρικών συσκευών. Σκεφτείτε πώς θέλετε να διαμορφώσετε την κουζίνα σας. Αν χρειάζεστε περισσότερο χώρο αποθήκευσης και μεγαλύτερο χώρο εργασίας, εξετάστε το ενδεχόμενο να ενσωματώσετε έξυπνες λύσεις αποθήκευσης όπως πτυσσόμενα συρτάρια, γωνιακά ντουλάπια και κρυφά ράφια για τις οικιακές συσκευές σας. Σχεδιάστε πώς θέλετε να τοποθετήσετε τα έπιπλα κουζίνας και τον τρόπο που θα τοποθετήσετε το ψυγείο, την κουζίνα και τον φούρνο για να σας βολεύουν στις μετακινήσεις. Συνήθως, τοποθετούνται σαν τρίγωνο, κοντά το ένα με το άλλο. Αυτή η διάταξη είναι και η πιο συνηθισμένη, γιατί βολεύει στην προετοιμασία του φαγητού.

Μπορείτε επίσης να κατασκευάσετε μια νησίδα, όπου θα σας διευκολύνει να κινήστε άνετα και να έχετε περισσότερο χώρο στην διάθεση σας για να κάνετε τις εργασίες που θέλετε. Κάτω από τη νησίδα, μπορείτε να τοποθετήσετε τα μαγειρικά σας σκεύη ή τις καρέκλες για να κάθεστε όταν τρώτε, εξοικονομώντας χώρο. Γενικά, το στυλ που θα επιλέξετε στις κουζίνα σας θα πρέπει να αντικατοπτρίζει το γούστο σας και να είναι σύμφωνο με το υπόλοιπο στυλ του σπιτιού. Πολλές μοντέρνες κουζίνες αποτελούν προέκταση του σαλονιού, οπότε αν η δική σας είναι έτσι, προσπαθήστε όλες οι συσκευές να είναι κρυφές σε ντουλάπια και να μην φαίνονται. Αυτό θα δώσει μια συνέχεια στην κουζίνα σας και θα κάνει τον χώρο να φαίνεται ενιαίος με το καθιστικό ή την τραπεζαρία.

Τα υλικά του πάγκου και της νησίδας θα πρέπει να είναι καλής ποιότητας, είτε από μάρμαρο, μελαμίνη ή χαλαζία.  Αυτά τα υλικά προσφέρουν μια ωραία εμφάνιση, είναι ανθεκτικά στην χρήση και δεν θέλουν συντήρηση. Επίσης, αν θέλετε ξύλινο πάγκο, θα πρέπει να βάλετε ένα ξύλο που να αντέχει την υγρασία και να είναι ανθεκτικό στις καταπονήσεις. Ένας τσιμεντένιος πάγκος μπορεί να είναι όμορφος στην όψη αλλά είναι ευάλωτος στις γρατσουνιές και τα χτυπήματα.

Η κουζίνασας θα πρέπει να έχει και ένα καλό δάπεδο, που μπορεί να είναι φτιαγμένο από γερό πλακάκι, για να καθαρίζεται εύκολα και να μην μαζεύει μικρόβια. Εναλλακτικά, μπορείτε να βάλετε σανίδες βινυλίου (LVP), που είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση αντί για ξύλινο πάτωμα. Είναι ανθεκτικό, αδιάβροχο, παράγεται σε διάφορα φινιρίσματα και είναι εύκολο στην  εγκατάσταση.

Επίσης, ένα backsplash στον τοίχο της κουζίνας μπορεί να αποτελέσει μία ευχάριστη προσθήκη. Επιλέξτε κάτι διαφορετικό, ώστε να κάνει αντίθεση με το υπόλοιπο στυλ της κουζίνας. Μπορείτε να βάλετε πλακάκια που ξεφλουδίζουν και κολλάνε ή ψηφίδα σε δίχτυ να για να φτιάξετε ένα πολύχρωμο μωσαϊκό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο