Τελευταία Νέα


Την Τετάρτη 22 Μαΐου, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ορχομενού, πραγματοποιήθηκε η κεντρική φετινή εκδήλωση του 1ου Γυμνασίου Ορχομενού. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ.κ. Γεώργιος, ο Δήμαρχος Ορχομενού κος Τσαβάρας, ο αντιδήμαρχος παιδείας κος Μονοχάρης, η αντιδήμαρχος πολιτισμού κα Καραβαγγέλη, η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ορχομενού κα Κατσαντώνη Ανδριάννα, ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δημάρχου κος Ζυγογιάννης και πλήθος Ορχομενίων, για να τιμήσουν την αποφοίτηση των παιδιών της Γ’ Γυμνασίου και να παρακολουθήσουν το έργο της σχολικής μονάδας από την αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς.

Ο Δήμαρχος Ορχομενού υποσχέθηκε καλύτερη χρηματοδότηση και υλικοτεχνική στήριξη για τα σχολεία του Δήμου και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό της κατάμεστης αίθουσας. Ο Σεβασμιότατος και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων απένειμαν αναμνηστικά στους μαθητές της Γ’ τάξης και τους ευχήθηκαν για καλή πρόοδο και προκοπή. Οι μαθητές του σχολείου προσέφεραν δύο δενδρύλλια ελιάς, ως μία κίνηση συμβολισμού, για
την ανασύσταση του Ιερού τόπου της Μονής του Οσίου Λουκά, που επλήγη από την πύρινη λαίλαπα του περασμένου καλοκαιριού και ο Διευθυντής κος Κυριάκου Γεώργιος υποσχέθηκε ενώπιον του κοινού, εθελοντική δράση για την φύτευση 300 ελαιοδέντρων στους καμένους ελαιώνες του ιστορικού μοναστηριού, την οποία δέχτηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης. Αξίζει να σημειωθεί πως μετά από υπόδειξη του Διευθυντή του σχολείου κ Κυριάκου Γιώργου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, βράβευσε τον καθηγητή κο Σακκομήτρο Ιάσονα με αναμνηστική πλακέτα για την πολύχρονη προσφορά του στο 1ο Γυμνάσιο Ορχομενού.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν η νεοσύστατη χορωδία υπό τη διεύθυνση της μουσικού κας Καραγεώργου και το χορευτικό του σχολείου υπό τη διεύθυνση της γυμνάστριας κας Γκαβογιάννη που έδωσαν ένα ξεχωριστό χρώμα στην υπέροχη βραδιά. Η προβολή του έργου της σχολικής μονάδας έγινε με προβολή video και το παραγόμενο έργο περιελάμβανε συνολικά:

  1. Δημιουργία 4 ταινιών μικρού μήκους που αφορούσαν τη νεότερη ελληνική ιστορία, τον σχολικό εκφοβισμό, τη φιλαναγνωσία και την ποίηση.
  2. Προβολή των αρχαιοτήτων του τόπου μέσα από 3 βίντεο.
  3. Μεγάλη ζωγραφική παρέμβαση στον χώρο του σχολείου.
  4. Φωτογραφικό άλμπουμ με φωτογραφίες του τόπου μας και της πατρίδας μας.
  5. Δημιουργία 2 υπέροχων ανθόκηπων, στους οποίους φυτεύτηκαν καλλωπιστικά φυτά (μανόλιες, τριανταφυλλιές κ.λπ.), στο προαύλιο του σχολείου.
  6. 2 πρωτότυπες κατασκευές με αφορμή τη γιορτή των Χριστουγέννων και το τοπικό έθιμο του
    καρναβαλιού.
  7. Συνεντεύξεις με πολιτικούς και θρησκευτικούς παράγοντες του τόπου.
  8. Συμμετοχή σε πανελλήνιους διαγωνισμούς και πειράματα.
  9. Επίσκεψη από διάφορους φορείς (Μοτοθέσις, ΕΚΑΒ, Φιλοζωική Λιβαδειάς, ΚΕΠΕΑ Θήβας- Βοιωτίας) για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των μαθητών στα αντίστοιχα θέματα.

Τέλος, κατά την εκδήλωση προβλήθηκε αξιόλογο φωτογραφικό υλικό, στο πλαίσιο σχολικού προγράμματος φωτογραφίας, υπό την εποπτεία της εκπαιδευτικού κας Αντωνοπούλου Γεωργίας, την οποία ο Διευθυντής του σχολείου ευχαρίστησε ιδιαιτέρως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο