Τελευταία Νέα

Ως εξαιρετικά δύσκολη περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί την Πέμπτη στον Δήμο Μουζακίου, ο δήμαρχος κ. Φάνης Στάθης. Όπως είπε, στα χωριά στον κάμπο το νερό ξεπερνά τα δύο και δυόμισι μέτρα. Ανέφερε ακόμα πώς υπάρχουν 12 άτομα εγκλωβισμένα από χθες στο πλημμυρισμένο Ριζοβούνι. «Ζητήσαμε από χθες λέμβο για να μπορέσουν αν μεταφερθούν αλλά ακόμα δεν υπήρξε ανταπόκριση» δήλωσε στο KarditsaLive.Net.

Και στα υπόλοιπα χωριά, συνέχισε, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τα νερά να έχουν μπει στα σπίτια και να μην υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης από περιοχή σε περιοχή, αλλά υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας και εσωτερικής μετακίνησης. Στα ορεινά, πρόσθεσε, το ορεινό δίκτυο τυπικά και ουσιαστικά δεν υπάρχει. Η πρόσβαση προς Βατσουνιά, Δρακότρυπα και Δυτ. Αρργιθέα είναι κομμένη στη θέση της γέφυρας “Αργύρη” και μέσα στους οικισμούς τα πάντα κατεστραμμένα. Την ίδια ώρα οι κατολισθήσεις είναι πολλές και συνεχόμενες.

Από τα νερά του Πάμισου “φαγώθηκε” κομμάτι του δρόμου που οδηγεί από το Μουζάκι στην Γελάνθη και έχει κλείσει. Στο Μουζάκι και σε τμήμα της οδού Αντώνη Βασιλείου, από τα νερά που έρχονται από τα ορεινά και την υπερχείλιση ρέματος έχει μπει νερό σε σπίτια και καταστήματα. Ευτυχώς όχι σε πολλά, διευκρίνισε, αλλά οι ζημιές είναι υπαρκτές και σημαντικές.

Φωνάζουμε, κατέληξε ο κ. Στάθης, χρόνια τώρα, για το φράγμα Μουζακίου και εισπράττουμε ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. Αν είχε γίνει πολλά από τα σημερινά δεινά θα είχαν αποφευχθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο