Τελευταία Νέα

Στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς βρέθηκε χτες ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησης με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Φάνη Σπανό και συγκεκριμένη ατζέντα, η οποία περιελάμβανε τα μεγάλα και βασικά περιβαλλοντικά θέματα της Περιφέρειας όπως η ΛΑΡΚΟ, η ΟΧΕ Ασωπού, το φυσικό αέριο αλλά και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας  και τις αδειοδοτήσεις νέων επιχειρήσεων.

Στη συνάντησή τους συμμετείχαν ακόμη ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρης Οικονόμου, η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου και ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος.

 

Αρχικά, ο κ. Σπανός εξέθεσε στον κ. Χατζηδάκη τη μεγάλη ανησυχία της τοπικής κοινωνίας για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ αλλά και για τα ζητήματα ασφάλειας που εγείρονται με αφορμή το πρόσφατο τραγικό δυστύχημα. Ο Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Σπανό ότι τις επόμενες ημέρες ο αρμόδιος Υφυπουργός θα επισκεφθεί τη ΛΑΡΚΟ προκειμένου να συναντήσει τα Σωματεία των εργαζομένων και τη Διοίκηση της εταιρείας για όλα τα τρέχοντα ζητήματα, με κυρίαρχο εκείνο των θεμάτων ασφάλειας.

 

Όσον αφορά το μέλλον της εταιρείας, ο κ. Χατζηδάκης επανέλαβε ότι είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, το οποίο εξετάζεται από την κυβέρνηση με βάση τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να βρεθεί μια νομικά βιώσιμη λύση που θα επιτρέπει τη συνέχιση της εταιρείας σε νέα μορφή.

 

Ακόμη, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την εξέλιξη της κορυφαίας δράσης της Περιφέρειας, την ΟΧΕ Ασωπού, μέσα από τα έργα που σχεδιάζονται και υλοποιούνται από την Περιφέρεια, αλλά και μια σειρά από ζητήματα, αναπτυξιακού χαρακτήρα, όπως ο χωροταξικός σχεδιασμός, οι επαγγελματικές αδειοδοτήσεις, οι ενεργειακές κοινότητες και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) με έμφαση στη συντεταγμένη χωροθέτηση και στην ανάπτυξη της χρήσης της γεωθερμίας και άλλα.

Ακόμη, συζητήθηκε ο ρόλος των δασικών υπηρεσιών στα ζητήματα Πολιτικής Προστασίας, ενώ ειδική αναφορά έγινε στην ανάγκη επίσπευσης από τη ΔΕΔΑ της δημοπράτησης των έργων για το φυσικό αέριο, που συγχρηματοδοτεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο