Τελευταία Νέα

 

Με τη συμμετοχή  πολιτών και φορέων πραγματοποιήθηκε το 2ο Σεμινάριο Μανιταρογνωσίας και η Γευσιγνωσία που διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού με τη συνδρομή του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας, το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019, στο Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο Αμφίκλειας.

Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος του ΦΔΕΔ Παρνασσού κ. Τσιτσώνη Θέκλα, Καθηγήτρια Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, η οποία παρουσίασε τα αποτελέσματα των δράσεων ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και προβολής που υλοποιεί ο Φορέας. Στη συνέχεια ο κ. Κωνσταντινίδης Γεώργιος, εκπαιδευτικός, συγγραφέας και Πρόεδρος Μανιταροφίλων Ελλάδας, παρουσίασε τον μαγικό κόσμο των μανιταριών, την οικολογική και διατροφική τους αξία και υπέδειξε ασφαλείς τρόπους αναγνώρισης εδώδιμων μανιταριών.

Μετά την εισήγηση ακολούθησε η Γευσιγνωσία στην κεντρική πλατεία Αμφίκλειας, όπου οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν πιάτα με μανιταροπροϊόντα Γρεβενών, δημιουργίες του κ. Παρασκευαΐδη Φώτη, καθώς και εδέσματα από την έκθεση προϊόντων τοπικών παραγωγών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο