Τελευταία Νέα

Γράφει ο Δημήτρης Λάμπρου

Λιβαδειά 11 Δεκεμβρίου 2018

Αγαπητέ Γιάννη,

  • Είναι εξωφρενικός ο ισχυρισμός σου ότι μετά τη χθεσινή συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς έγινε ντου των μυστικών υπηρεσιών για την αποκάλυψη της ακραίας επαναστατικής  αντιμνημονιακής ομάδας που δραστηριοποιείται μέσα εκεί, στην ιερή αίθουσα του Παλιού Δημαρχείου. Διότι ναι μεν δήλωσε διαρρήδην αντιμνημονιακή και εναντίον όλων των περικοπών  η κα δήμαρχος και ο κ. Σωτηρόπουλος, αλλά αυτό δεν συνιστά αφ’ εαυτού σύσταση και συμμορία.
  • Εγώ, για να σου πω την αλήθεια, πιστεύω στην πιο απλή άποψη, σύμφωνη άλλωστε με το ξυράφι του Οκαμ: ότι οι όψιμοι αντιμνημονιακοί κοροϊδεύουν ασύστολα (και κατάμουτρα μπορώ να πω) τον κόσμο ενόψει των εκλογών και του μαύρου που αρχίζει να αχνοφαίνεται πίσω από τη λαϊκή ετυμηγορία.
  • Βέβαια εσύ είσαι πολύ πονηρός, Γιάννη μου, και μου λες πως υποψιάζεσαι ότι η κα Πούλου και ο κ. Σωτηρόπουλος είναι γνήσιοι επαναστάτες. Εισοδιστές αλλά και ρεαλιστές ταυτόχρονα, που ξέρουν στο πετσί τους ότι το σύστημα μόνο από μέσα πολεμιέται. Δίνω μια μικρή πιθανότητα να υπάρχει τέτοια μυστική  οργάνωση με αφορμή ένα συνθηματικό επαναστατικό (;) ψευδώνυμο που πέταξε χθες ο κ. Ρούσσαρης -ο οποίος οπωσδήποτε  θα είναι κι αυτός μέλος του σκληρού πυρήνα των επαναστατών. Επικαλέστηκε μια ρήση του Αλφρέντο Πεσόα, ενός Πορτογάλου λέει διανοούμενου, που μάλιστα βρίσκεται στον παράδεισο.
  • Οπως σωστά μου επισημαίνεις, μάι φρεντ, Αλφρέντο Πεσόα δεν υπάρχει. Υπάρχει βέβαια ο Αλφρέντο Ντι Στέφανο που έπαιζε παλιά στη Ρεάλ Μαδρίτης και ήταν με τον τρόπο του διανοούμενος καθώς τέχνη έκανε κι αυτός. Υπάρχει κι ο Φερνάντο Πεσόα, ο μεγάλος Πορτογάλος ποιητής, αλλά μέχρι  δεύτερο ξάδερφο που έψαξα στο σόι των Πεσοέων δεν βρήκα κάποιον που να τόνε λένε Αλφρέντο και που να ήταν και διανοούμενος.
  • Παραπονιέσαι ότι παρά τη νοσταλγία σου και την καλή σου θέληση δεν μπορείς να παρακολουθήσεις το Δημοτικό Συμβούλιο γιατί είναι βαρετό μέχρι υπνηλίας. Είναι επόμενο. Η ποιότητα κάθε συνάθροισης είναι ανάλογη με την ποιότητα των ατόμων που την απαρτίζουν. Ορθώς λοιπόν η νοσταλγία σου για τη Λιβαδειά στρέφεται προς τα εξαιρετικά της κοψίδια -περίφημα σε όλη την Ελλάδα.
  • Είπα κοψίδια και θυμήθηκα τούτο: Ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου και ο τέως ομόλογός του ο κ. Φίλης έφαγαν στην πόλη μας την Κυριακή μετά τα εγκαίνια του Μουσικού Σχολείου. Σε κεντρική ταβέρνα (ήδη έχω αναφέρει το όνομά της σ’ αυτό το γράμμα) με την παρέα της δημάρχου οι δύο υπουργοί γεύτηκαν τα ρουμελιώτικα εδέσματα και μάλιστα ο κ. Φίλης επιβεβαίωσε τη φήμη του καλοφαγά που τον ακολουθεί από τα Εξάρχεια ακόμα. Μια λεπτή παρατήρηση που σίγουρα θα έχεις κάνει κι εσύ είναι ότι οι εθνομηδενιστές σαν τον κ. Γαβρόγλου και τον κ. Φίλη δεν είναι απαραίτητα άκαμπτοι μεταμοντέρνοι αποδομιστές. Ανθρωποι είναι κι αυτοί όπως όλοι μας και υπάρχουν και κομμάτια της παράδοσης που τα τιμούν. Οπως τα ανυπέρβλητα κοψίδια της Λιβαδειάς. Και δεν το κάνουν αυτό από ιδιοτέλεια -επειδή τους αρέσει το κοκορέτσι και άλλα τέτοια συνοδευτικά.  Οχι. Το κάνουν για την ομαλή μετάβαση από τις πατριαρχικές δομές σε ένα ροζ αλλά ταξικό κόσμο των πολύχρωμων κινημάτων και των δικαιωμάτων. Δεν ξέρω τι θα έλεγαν βέβαια αν τους έβλεπαν από μια μεριά οι αντισπισιστές και οι βέγκαν – κινήματα είναι κι αυτά και μάλιστα διεκδικητικά. Αλλά ο Κώστας και ο Νίκος ξέρουν καλύτερα, αλλιώς δεν θα ήταν επιτυχημένοι υπουργοί.

 

  • Στο γεύμα προς τον υπουργό δεν παρακάθησε η αντιπεριφερειάρχις κα Παπαθωμά. Οι φήμες λένε ότι το βραδάκι πείνασε (λογικό δεν είναι;) και βγήκε σε άλλο κεντρικό κίτσεν μπαρ της πόλης τετ α τετ με το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ Α. Καρβούνη. Επειδή αποκλείω την περίπτωση η κα Παπαθωμά να ζήτησε άφεση ώστε να αρθεί η διαγραφή της,  καταλήγω ότι επρόκειτο για το απλό, το απέριττο, το πασοκικό νταραβέρι ψήφων μεταξύ δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Τέλος πάντων, μικρή σημασία έχει. Πόσες ψήφοι να παίζονταν; Πόσοι να είναι οι αμετανόητοι; Σε κάθε περίπτωση, όταν το διασταυρώσω κι αν είναι αληθές, θα σου γράψω το τι ειπώθηκε.
  • Σωστά ρωτάς, για τις φιλανθρωπικές οργανώσεις υπάρχει μεγάλο θέμα. Μετά τα εξευτελιστικά σκάνδαλα της UNICEF και του Ερυθρού Σταυρού οφείλεις να είσαι πολύ προσεκτικός με τις γιορτινές προσφορές σου, αν θέλεις πραγματικά να βοηθήσεις αυτούς που έχουν ανάγκη και όχι τα διοικητικά συμβούλια των ποικιλώνυμων οργανώσεων. Ενας καλός τρόπος να διακρίνεις τους αμνούς από τα ερίφια είναι να παρακολουθείς προσεκτικά το viotiaplus.gr, υπάρχουν φυσικά κι άλλοι.
  • Ελπίζω, Γιάννη μου, να έχεις πειστεί από τους “ΜένουμεΕυρώπη” ότι πίσω από τα Κίτρινα Γιλέκα είναι ο Πούτιν. Δεν πιστεύω να είσαι κάνας συνωμοσιολόγος/ψεκασμένος/εθνολαϊκιστής να νομίζεις ότι οι ξεσηκωμένοι Γάλλοι αντιδρούν στη φτωχοποίησή τους. Η ταπεινωτική αναδίπλωση του Μακρόν δεν πρέπει να σε ξεγελά. Η Ρωσία φταίει για την ανισότητα, για τη φτώχεια, για τη βιομηχανία της μετανάστευσης. Κι ο Μακρόν υποχώρησε για τη φουκαριάρα την Μπριζίτ.

Ταύτα και μένω.

Δ.Λ.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο