Τελευταία Νέα

Γράφει ο Δημήτρης Λάμπρου

Πληροφορείται από πολίτες το viotiaplus.gr ότι έχουν παρατηρηθεί ρωγμές στη βορεινή πλευρά της οχύρωσης κοντά στην είσοδο του μεσαιωνικού Κάστρου της Λιβαδειάς. Η κατάσταση είναι επικίνδυνη ενόψει και της χειμερινής περιόδου και οποιαδήποτε καταστροφή, όπως όλοι αντιλαμβάνονται, θα είναι δύσκολα αναστρέψιμη, αν όχι ανεπανόρθωτη.

Σε επικοινωνία με το  viotiaplus.gr  η Δήμαρχος Λεβαδέων δήλωσε ότι το γεγονός είναι σε γνώση του Δήμου Λεβαδέων και πως έχει αποσταλεί υπερεπείγον αίτημα με φωτογραφικά ντοκουμέντα προς το Υπουργείο Πολιτισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας για να επιληφθούν του σημαντικού θέματος.

Ελπίζουμε ότι η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου, με την ιδιαίτερη ευαισθησία που τη διακρίνει για τα ζητήματα της πολιτιστικής κληρονομιάς της Λιβαδειάς, θα εντείνει τις πιέσεις της, καθώς είναι γνωστές οι χρόνιες ανεπάρκειες και παθογένειες των κρατικών υπηρεσιών.

Υπενθυμίζω ότι σε παλαιότερη παρέμβασή μου είχα ζητήσει την κοπή των δέντρων στο Κάστρο της Λιβαδειάς, τόσο για λόγους αισθητικής όσο και για λόγους πιθανής καταστροφής των οχυρώσεων (δείτε: http://viotia.blogspot.gr/2011/04/blog-post_8208.html)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο