Το παγωτό παρφέ μπορεί να μην ανήκει στις πρώτες επιλογές σας, είναι όμως πιο υγιεινό και πιο ελαφρύ. Μπορείτε να το φτιάξετε πολύ εύκολα στο σπίτι χρησιμοποιώντας 6 υλικά.
ΥΛΙΚΑ:
• φυτική κρέμα γάλακτος 500 γραμ.
• 1 ζαχαρούχο γάλα
• 1 κουτί γάλα εβαπορέ
• 1 ολόκληρη σοκολάτα κουβερτούρα Παυλίδης
•2 βανίλιες
• σταγόνες σοκολάτας ή κάντιτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
2. Προσθέτουμε το γάλα εβαπορέ, το ζαχαρούχο, τις βανίλιες και τέλος την κουβερτούρα, αφού την έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων και ανακατεύουμε.
3. Το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει.
4. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στο τέλος και σταγόνες σοκολάτας ή κάντιτα.