Οι κρέπες είναι από τα ωραιότερα γλυκά, όμως παχαίνουν! Εκτός αν τις κάνεις μόνη στο σπίτι με μια συνταγή που θα σε ενθουσιάσει αφού είναι διαίτης με φράουλες!
ΥΛΙΚΑ
50 γρ. αλεύρι (για ολες τις χρησεις)
1/2 ποτήρι νερού άπαχο γάλα
1 αυγό
1/2 κ. γλυκού μπεκιν παουτερ
1 κ. σούπας βούτυρο
1 κ. γλυκού κανέλα
1-2 κ. σουπας νερό (αν χρειαστεί)
λίγο βούτυρο για το άλειμμα του τηγανιού
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
160 γρ. φρέσκες φράουλες (ψιλοκομ.)
4 κ. του γλυκού φρουκτόζη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μέσα σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το γάλα, το αλεύρι, το αυγό, το βούτυρο, το μπεκιν, το αλάτι και την κανέλα και τα χτυπάμε με σύρμα να γίνει ένας χυλός κρεμωδης, ούτε πολύ αραιός ούτε πολύ σφικτός. Αν χρειαστεί προσθέτουμε μια κουταλιά αλεύρι, αν όμως είναι σφικτός προσθέτουμε 1-2 κουταλιές κρύο νερό.
Βάζουμε το χυλό στο ψυγείο για 1 ώρα για να φύγουν οι περισσότερες φυσαλίδες που δημιουργήθηκαν από το χτύπημα.
Αλείφουμε ένα ρηχό τηγάνι για κρέπες ή ένα σαγανάκι διαμέτρου 14 εκατ. με λίγο βούτυρο.
Παίρνουμε με την κουτάλα της σούπας τη βαθιά από το χυλό και το ρίχνουμε στο τηγάνι σιγά σιγά να καλύψει την επιφάνεια κουνώντας το τηγάνι να πάει παντού. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά.
Με μια οδοντογλυφίδα ανασηκώνουμε λίγο τις άκρες για να ξεκολλήσουν και κουνώντας ελαφρά το τηγάνι για να ξεκολλήσει η κρέπα τη γυρνάμε να ψηθεί και η άλλη πλευρά. Αυτό το κάνουμε μέχρι να μας τελειώσει όλος ο χυλός.
Απλώνουμε τις κρέπες, ρίχνουμε μέσα τις ψιλοκομμένες φράουλες σε ίση ποσότητα σε κάθε κρέπα.
Τις διπλώνουμε σε ρολάκια ή σε φακελάκια, τις βάζουμε σε πιατέλα, ρίχνουμε τις υπόλοιπες φράουλες από πάνω και πασπαλίζουμε με φρουκτόζη.