Τελευταία Νέα

Η πολυσέλιδη λίστα-φωτιά που έχουν το τελευταίο διάστημα στα χέρια τους οι ελεγκτές του ΚΕΦΟΜΕΠ (Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου) αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της φορολογικής διοίκησης για την εισροή εσόδων στα ταμεία του κράτους.

Όπως αποκαλύπτουν σήμερα τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, ο κατάλογος περιλαμβάνει 4.630 ονόματα φυσικών προσώπων και εταιρειών, κυρίως offshore, που αποφασίστηκε να ελεγχθούν κατά προτεραιότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, η λίστα έφτασε στο ΚΕΦΟΜΕΠ από τη Διεύθυνση Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών και αποτελεί τη «μητέρα των λιστών», αφού περιλαμβάνει τις πιο σοβαρές υποθέσεις από όλες τις άλλες λίστες ελεγχόμενων για φοροδιαφυγή που έχουν αποκαλυφθεί τα τελευταία χρόνια, από τη «λίστα Λαγκράντ» μέχρι τη «λίστα των εμβασμάτων» και τη «λίστα Μπόγιαρνς».

Στην πραγματικότητα, είναι η πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε η οικονομική κρίση και άρχισαν οι μεγάλοι έλεγχοι -αρχικά από το ΣΔΟΕ- που επιχειρείται από τον φοροελεγκτικό μηχανισμό «χτύπημα» στην καρδιά της οικονομικής ελίτ.

Στη λίστα περιλαμβάνονται πρόσωπα που σχεδόν στο σύνολό τους διαθέτουν μεγάλη οικονομική επιφάνεια από εφοπλιστές και βιομήχανους μέχρι καναλάρχες και μεγαλοδικηγόρους.

Εκπληξη όμως προκάλεσε ακόμα και στους ίδιους τους ελεγκτές που κλήθηκαν να χειριστούν την υπόθεση η παρουσία στις πρώτες θέσεις της λίστας στελέχους της κυβέρνησης, αλλά και της συζύγου του, λίγες θέσεις πιο κάτω.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει, εκτός από το όνομα του ελεγχόμενου, τον αριθμό της εντολής ελέγχου και τον Αριθμό του Φορολογικού του Μητρώου (ΑΦΜ). Σε πολλές περιπτώσεις η εντολή ελέγχου είναι εισαγγελική και προέρχεται από τους εισαγγελείς του οικονομικού εγκλήματος.

Στον κατάλογο των ελεγχόμενων προσώπων περιλαμβάνεται και υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά, επίσης με τη σύζυγό του, που σύμφωνα με τους ελεγκτές, έχουν τακτοποιήσει πλέον τις εκκρεμότητές τους με την Εφορία.

Επίσης, ως ύποπτοι, για φοροδιαφυγή, ελέγχονται βουλευτής και πρώην δήμαρχοι που έμειναν για πολλά χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα ονόματα ορισμένων έχουν ακουστεί ξανά στο παρελθόν, επειδή είχε αποκαλυφθεί ότι διέθεταν παχυλές καταθέσεις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, τη λίστα του ΚΕΦΟΜΕΠ συμπληρώνουν ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών, πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ και καταζητούμενος επιχειρηματίας για μεγάλο σκάνδαλο που έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη μαζί με μέλος της οικογένειάς του.

Αναφέρεται επίσης το όνομα γνωστού κατασκευαστή, μέλη εφοπλιστικών οικογενειών, γιατροί (ανάμεσά τους και πλαστικοί χειρουργοί) και μηχανικοί. Από τη λίστα δεν λείπουν και εκπρόσωποι του δημοσιογραφικού κόσμου αλλά και παρουσιαστής.

Πηγή: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο