Τελευταία Νέα

 

Οσοι από μας έχουμε μυωπία συνηθίζουμε να φοράμε φακούς επαφής τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Για την ακρίβεια τους βγάζουμε μόνο στον ύπνο. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις ανθρώπων που δεν τους βγάζουν ούτε όταν κοιμούνται. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό είναι πολύ επικίνδυνο, αφού μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα, όπως μολύνσεις και βλάβες ανεπανόρθωτες στα μάτια.

Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή σε όλους όσοι φορούν φακούς επαφής να τους βγάζουν πριν πέσουν για ύπνο γιατί μπορεί να πάθουν τα εξής:

  • Μόλυνση. Συνήθως αυτή συμβαίνει από παράσιτα. Μπορεί να προκληθούν σοβαρές βλάβες στα μάτια λόγω μόλυνσης από την ακανθαμοιβάδα, έναν επικίνδυνο μονοκύτταρο οργανισμό, λόγω κακής χρήσης των φακών επαφής.
  • Τύφλωση. Κερατίτιδα μπορεί να προκαλέσουν διάφοροι μικροοργανισμοί, όπως η ακανθαμοιβάδα, βακτήρια, μύκητες και ιοί. Εάν δεν αντιμετωπιστεί, η κερατίτιδα μπορεί να προκαλέσει μερική απώλεια της όρασης.
  • Ελκη στον κερατοειδή. Για παράδειγμα, ο φακός μπορεί να «γρατζουνίσει» την επιφάνεια του κερατοειδή, αυξάνοντας τον κίνδυνο μόλυνσης του ματιού αλλά και τον κίνδυνο να σχηματιστούν ανοιχτές πληγές (έλκη) επάνω στον κερατοειδή.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο