Τελευταία Νέα

Γράφει ο Δημήτρης Λάμπρου

Αγαπητέ Γιάννη,

στον έναν χρόνο που έχουμε να επικοινωνήσουμε ο αόρατος στους πολλούς αλλά οπωσδήποτε δυστοπικός κοινωνικός μετασχηματισμός έχει μεταβάλει πια τον ρυθμό του κόσμου εντός μας. Εκτός μας τα σημάδια είναι πιο φανερά: Η τρομοκρατική προπαγάνδα, η λογοκρισία και ο αποκλεισμός αποτελούν πλέον τη νέα κανονικότητα. Η τεράστια υγειονομική και οικονομική καταστροφή αντιμετωπίζεται ως μοιραία. Κανείς δεν φταίει, κανείς δεν λογοδοτεί. Μόνο το χρήμα εξακολουθεί να συσσωρεύεται σε 10-20 ολιγάρχες, που ελέγχουν πλέον ολόκληρο τον πλανήτη υλικά και ηθικά. Ο κλοιός θα στενέψει πολύ γρήγορα, διότι σημαντικός αριθμός προβάτων αρνείται να σταματήσει να σκέπτεται. Εως τον Σεπτέμβρη θα έχουμε εξελίξεις.

ΕΛΛΑΣ

Η Ελλάδα από τον Νοέμβριο 2020 είναι από τις χώρες που διαχειρίστηκε πιο καταστροφικά την επιδημία. Με ταυτόχρονα πολλούς θανάτους και ένα εξάμηνο γελοίο λοκντάουν που κατέστρεψε τους φτωχούς και πλούτισε τους πλούσιους. Μόνο ο Μητσοτάκης θα μπορούσε να το καταφέρει αυτό. Και μάλιστα ίσως ούτε καν αυτός, αν δεν είχε τη βοήθεια συμβούλων όπως ο Πατέλης.

ΠΑΤΕΛΗΣ

Η δήλωσή του Πατέλη για τα διδακτορικά δεν αποκαλύπτει μόνο το βάθος της σκέψης του ανδρός. Λέει και άλλα. Αλλά πρώτα, Γιάννη μου, να σου πω γι’ αυτό. Οποιος έχει κάποια σχέση έστω και επιδερμική με ειδικότητες που σχετίζονται με τη διαχείριση προσωπικού αλλά και την πολιτική επικοινωνία αντιλαμβάνεται ότι η κοτσάνα αυτή δεν μπορεί να θεωρηθεί εκ παραδρομής. Δείχνει ότι οι γνώσεις του Πατέλη είναι περιορισμένες. Οπως ακριβώς και οι επιστημονικές δημοσιεύσεις του, παρότι διδάκτορας του Πρίν-σε-τον. Η συγγνώμη του δείχνει ότι δεν έχει καν το θάρρος της γνώμης του και η κάλυψη από τα σάιτ της είδησης δείχνει ότι η δημοσιογραφία στην Ελλάδα ξύνει τον πάτο του βαρελιού.

ΠΑΤΕΛΗΣ2

Ως εκ τούτου, Γιάννη μου, δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπήρχαν υπονοούμενα πίσω από τη δήλωση Πατέλη, διότι δεν θεωρώ ότι μπορεί να σκεφτεί τόσο βαθιά. Ομως έστω και χωρίς να το θέλει έθιξε ένα θέμα που πρέπει να εξεταστεί.

ROOMS TO LET

Μπιτουίν δε λάινς λοιπόν, αγαπητέ Γιάννη, αναγνωρίζει κανείς την αλήθεια σε τέτοιου είδους δηλώσεις. Που είναι η εξής: Η Ελλάδα της μεταπολίτευσης,  η εκπασοκισμένη Ελλάδα των καφετεριών, των σουβλατζίδικων, των μανικιούρ-πεντικιούρ και των rooms to let δεν χρειάζεται διδακτορικά. Χρειάζεται γκαρσόνια, housekeepers, ντελιβεράδες και παίκτες σκουπιδοριάλιτι. Χρειάζεται φυσικά και κατσαπλιάδες να το παίζουν επιχειρηματίες με ύποπτες κρατικές επιδοτήσεις, κομματόσκυλα να διορίζονται στους δήμους και στα υπουργεία. Τέλος χρειάζεται και φιλελεύθερους άριστους σαν τον Πατέλη να καταλαμβάνουν κρατικές θέσεις, να εισπράττουν τον κρατικό μισθό  τους και να κάνουν δηλώσεις νηπιακού επιπέδου. Αυτή την Ελλάδα καλούμαστε να αλλάξουμε, Γιάννη μου.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ

Αφού δεν χρειαζόμαστε διδακτορικά και ψηφίζουμε νόμους σαν το νέο εργασιακό -που απροκάλυπτα και ταξικά στηρίζει αναμφισβήτητα τους διαπλεκόμενους επιχειρηματίες- βλέπω Γιάννη βέβαιη την επιστροφή των χιλιάδων Ελληνόπουλων του εξωτερικού, όπως έχει υποσχεθεί ο πρωθυπουργός. Αυτά τα ταλαντούχα και δραστήρια παιδιά που ξενιτεύτηκαν όταν η παράταξη που κυβερνά, η μητσοτακική σημιτοκρατία, χρεωκοπούσε και λεηλατούσε τη χώρα στερώντας τους κάθε ευκαιρία. Νομίζω ότι ένα σχετικό διάγγελμα του Μητσοτάκη (που μας έχει λείψει η αλήθεια είναι) θα πείσει τους περισσότερους να επιστρέψουν, ειδικά αν το εκφωνήσει από τη Σαντορίνη με τον ήλιο να δύει πίσω του.

ΟΝΟΜΑΤΑ

Εσύ πάντως μη βιαστείς να επιστρέψεις καθώς μαθαίνω ότι οι πολυδιαφημισμένες επενδύσεις της Microsoft, της Pfizer και τα ερευνητικά τους κέντρα θα στελεχωθούν με αποφοίτους ΙΕΚ και όχι κατόχους διδακτορικών, όπως και η κα Κεραμέως θα συμφωνούσε. Αν σε πιάνει καμιά φορά νοσταλγία αλλά και απληστία για τους μισθούς των 580 ευρώ της Ελλάδας του Μητσοτάκη, να σκέφτεσαι μερικά ονόματα αυτής ακριβώς της Ελλάδας του Μητσοτάκη και νομίζω ότι θα σου περνάει: Π.χ. Λιγνάδης, Φουρθιώτης κ.λπ.

ΤΣΙΠΡΑΣ

Ολοι όσοι έχουμε μια αίσθηση της αγοράς ξέρουμε ότι οι μετρήσεις του Ευρωβαρόμετρου είναι μάλλον ευνοϊκές για την κυβέρνηση. Από την άλλη, Γιάννη μου, τέτοια βλέπει ο Τσίπρας και σκέφτεται να βγει στην αντιπολίτευση. Οχι ότι θα το ήθελε πραγματικά, αλλά το κενό νομιμοποίησης είναι μεγάλο και η πολιτική απεχθάνεται το κενό.

 

ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Παρά τα χρήματα που δίδονται, παρά τη δραστηριοποίηση, τα αδέσποτα αποτελούν φόβο και τρόμο των περιπατητών στη Λιβαδειά. Εξού και οι μπαστουνοφόροι που κατακλύζουν τους δρόμους. Η αίσθηση είναι ότι πρόκειται για ανεπάρκεια. Ας αποδείξουν οι φορείς ότι μπορούν επιτέλους, επιτέλους να επιλύσουν ένα τέτοιο μικρό θεματάκι.

1821

Δεν έχω πληροφορίες, Γιάννη μου, για σχεδιασμό του Δήμου Λεβαδέων περί του εορτασμού των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης. Φαντάζομαι όμως ότι κάτι θα γίνει. Δεν μπορεί.

ΤΕΛΟΣ

Εχουμε να πούμε πολλά, μάι φρεντ, για τα εμβόλια, για τις bιg pharma και για τους πολιτικούς και τους πωλητικούς. Πάντως οι πραγματικοί επιστήμονες είναι περήφανοι για τη γνώμη και την παρρησία τους, φίλε. Οι εξυπηρετούντες συμφέροντα επιδιώκουν ασυλίες και ακαταδίωκτα. Παλαιός νόμος, να όμως που χρειάστηκε να ανασυρθεί.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο