Τελευταία Νέα

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνει ότι εγκρίθηκε η οριστική μελέτη για την εκβάθυνση του λιμένα Στυλίδας, την επέκταση προβλήτα και των κρηπιδωμάτων. Η σύνταξη της μελέτης: «Εκβάθυνση Διαύλου Λιμενολεκάνης Λιμένα Στυλίδας – Επέκταση Προβλήτα και Κρηπιδωμάτων Λιμένα Στυλίδας», ανατέθηκε το 2008. Προέκυψαν, όμως, διαδοχικά προβλήματα με αποτέλεσμα να καθυστερήσει επί χρόνια η περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου. 

Με συντονισμένες προσπάθειες των τελευταίων ετών, εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι λιμένα Στυλίδας, με την από 21-11-2021 Απόφαση της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας. Ακολούθησαν οι απαραίτητες διαδικασίες επικαιροποίησης των επιμέρους μελετών και τευχών και την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022 παρελήφθη η οριστική μελέτη του έργου με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. 

Αντικείμενο του έργου είναι: 

  • Η επέκταση εμπορικού προβλήτα. 
  • Η δημιουργία ζώνης επαγγελματικής αλιείας, 14.000τμ., αποθηκευτικού χώρου εμπορικής χρήσης, 21.000 τμ., και ζώνης αναψυχής, 32.000τμ.. 
  • Η εκβάθυνση της λιμενολεκάνης και του διαύλου. 

Ο συνολικός προϋπολογισμός κατασκευής του έργου είναι 19.600.000 ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο