Πρόσκληση σε πεζοπορία στον Αν. Ελικώνα από τον Δήμο Λεβαδέων

Πρόσκληση σε πεζοπορία στον Αν. Ελικώνα από τον Δήμο Λεβαδέων

- in Επιλογές
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρόσκληση σε πεζοπορία στον Αν. Ελικώνα από τον Δήμο Λεβαδέων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, η Επιτροπή Αθλητισμού του Δήμου Λεβαδέων διοργανώνει την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 πεζοπορία στον Ανατολικό Ελικώνα – Γύρος Κουρσάρας.

Η προσυγκέντρωση θα γίνει στις 08:00 στην Πλατεία Λάμπρου Κατσώνη (Ζάππειο – κτήριο ΟΤΕ), ώστε να εξυπηρετηθούν όσοι από τους συμμετέχοντες δεν διαθέτουν Ι.Χ.

Η κύρια συγκέντρωση θα γίνει στην Πλατεία Ασκρης στις 08:30 και η πεζοπορία θα ακολουθήσει τη διαδρομή Σκάλα, Κρύα Βρύση, Πολιάνα, Αρχαίο Θέατρο, Ιερό Μουσών, Αγία Αικατερίνη και θα υπάρξει ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο.  Η πορεία είναι διάρκειας περίπου 4  ωρών και γίνεται μέσα στο δάσος σε χωμάτινο μονοπάτι με το μεγαλύτερο μέρος της να πραγματοποιείται υπό σκιά.  Η μετακίνηση από το γήπεδο της Ασκρης μέχρι την Σκάλα, από Πολιάνα μέχρι το αρχαίο θέατρο και από την Αγία Αικατερίνη μέχρι το γήπεδο Ασκρης θα πραγματοποιηθεί με φορτηγό.

Οι ενδιαφερόμενοι θα συμμετάσχουν στην ορειβασία με δική τους ευθύνη, ενώ στην περιπατητική αυτή διαδρομή θα συμμετέχει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ασκρης και οι Ελεύθεροι Ορειβάτες Θήβας.