Επισκέψεις σχολείων στον ΦΔΕΔ Παρνασσού

Επισκέψεις σχολείων στον ΦΔΕΔ Παρνασσού

- in Επιλογές
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επισκέψεις σχολείων στον ΦΔΕΔ Παρνασσού

Με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας NATURA 2000 και της Παγκόσμιας Ημέρας Βιοποικιλότητας στις 21 / 22 Μαΐου αντίστοιχα, ο ΦΔΕΔ Παρνασσού υποδέχτηκε στα γραφεία του την Τρίτη 30 Μαΐου 2017 το ΕΕΕΕΚ  Αμφισσας και την Τετάρτη  31 Μαΐου 2017 το Νηπιαγωγείο Αράχωβας.

Στελέχη του Φορέα, αφού πρώτα έκαναν μια εισαγωγή για την έννοια των Προστατευόμενων Περιοχών και του Δικτύου NATURA 2000, ενημέρωσαν τα παιδιά για τον Εθνικό Δρυμό του Παρνασσού, τις δύο περιοχές που ανήκουν στο Δίκτυο NATURA 2000, καθώς και για τα φυτά, τα ζώα και τα πουλιά που φιλοξενεί το βουνό.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Αμφισσας οι οποίοι, πέραν της ενημέρωσης, με μεγάλο ενδιαφέρον είδαν, άγγιξαν και μύρισαν, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, κάποια κλαδιά από δέντρα που φύονται στον Παρνασσό. Από την άλλη πλευρά, οι  μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου μαζί με εκπαιδευτικούς, συνοδούς γονείς και στελέχη του Φορέα περπάτησαν ένα μικρό μονοπάτι και ήρθαν σε άμεση  επαφή με το φυσικό περιβάλλον, το οποίο απόλαυσαν.