Γιόγκα: άσκηση για γραμμωμένα χέρια!

Γιόγκα: άσκηση για γραμμωμένα χέρια!

- in Επιλογές
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γιόγκα: άσκηση για γραμμωμένα χέρια!

 

Η γιόγκα είναι το μόνο είδος γυμναστικής που εκτός του ότι σε γυμνάζει, σου χαρίζει ευεξία και καθαρή σκέψη, κάτι που το χρειάζεσαι. Σίγουρα από το συγκεκριμένο είδος γυμναστικής  δεν περιμένεις γρήγορα αποτελέσματα όσον αφορά στη γράμμωση. Κι όμως! Χάρη σε μια άσκηση, τη λεγόμενη «σανίδα», τα χέρια σου θα δυναμώσουν και θα αποκτήσουν την τέλεια γράμμωση.

Ξεκίνησε με στήριξη στα τέσσερα: Οι παλάμες στηρίζονται στο πάτωμα και τα γόνατα είναι έτοιμα να σηκωθούν στον αέρα, με τον τοίχο στην πλάτη σου, τα πέλματα λίγο πιο μακριά από τον τοίχο. Οι παλάμες βρίσκονται κάτω από τους ώμους και τα χέρια είναι λίγο πιο ανοιχτά από το άνοιγμα των ώμων.

Άνοιξε καλά τα δάχτυλα των χεριών και τέντωσε τα χέρια, ανασήκωσε τις φτέρνες και τη λεκάνη.

Κάνε με το ένα πόδι ένα βήμα προς τα πίσω και ακούμπησέ το ψηλά στον τοίχο, στο ύψος του ισχίου. Ανέβασε και το άλλο πόδι και τέντωσέ τα, κάνοντας με τη μέση σου λόρδωση και φέρνοντας το στήθος προς τον τοίχο.

Όταν τεντώσεις σε «σανίδα» όλο το σώμα (πόδια, ισχία και κορμός στην ευθεία των ώμων), άφησε το κεφάλι να πέσει προς τα κάτω σφίγγοντας τον κορμό. Μείνε για 5 δευτερόλεπτα.

Όσο θα δυναμώνεις και θα αποκτάς περισσότερη αυτοπεποίθηση φτάσε σταδιακά τις 10 επαναλήψεις.