Από τη στιγμή που περνάς την πόρτα του DELICE ο χώρος σε κερδίζει με αρώματα νοσταλγικά και μια αίσθηση οικειότητας που θυμίζει γιορτινή προετοιμασία.
Ανάμεσα στις φωτισμένες βιτρίνες με την πλούσια διακόσμηση και τις προσεγμένες λεπτομέρειες, ζητήσαμε από τους ανθρώπους του καταστήματος να μας πουν ποια γλυκά ξεχωρίζουν στην καθημερινότητα του DELICE. Η Κατερίνα ξεχωρίζει την πάστα αμυγδάλου για την ελαφριά υφή και τη φίνα γεύση της, η Βικτωρία βανίλια Μαδαγασκάρης με φράουλα, ένα γλυκό που συνδυάζει φρουτώδη γεύση και υψηλή τεχνική ενώ η Νάνσυ επιμένει στο τρίγωνο Πανοράματος για την ιδανική ισορροπία κρέμας και μνήμης. Λίγο πριν την έξοδο, η Μαρία μας μιλάει για το κλασικό cheese cake, μια σταθερή αξία που αποδεικνύει πως στο DELICE ορισμένες γεύσεις δεν χάνουν ποτέ τη θέση τους.
Πίσω από όλες αυτές τις γεύσεις βρίσκεται ο Αργύρης, μαζί με το έμπειρο σταφ του. Με γνώση, φαντασία, σεβασμό στην πρώτη ύλη και μια δόση… μαγείας, επιμελούνται καθημερινά κάθε συνταγή, διατηρώντας τις κλασικές αξίες και εξελίσσοντας διακριτικά τις γεύσεις. Είναι οι άνθρωποι που μετατρέπουν την ιδέα σε δημιουργία και τη δημιουργία σε εμπειρία.
Τώρα τα Χριστούγεννα…
Η εικόνα αλλάζει, αλλά το συναίσθημα μένει το ίδιο. Στο DELICE, οι γιορτές έχουν τη δική τους ξεχωριστή παρουσία. Μελομακάρονα σε πολλές παραλλαγές γεμίζουν τις βιτρίνες με άρωμα μελιού και μπαχαρικών, κουραμπιέδες αφράτοι πασπαλισμένοι με άχνη ξυπνούν παιδικές αναμνήσεις, ενώ χρυσαφένιες δίπλες και αφράτα πανετόνε σκορπίζουν αίσθηση Χριστουγέννων σε όλο τον χώρο.
Οταν ρωτάμε την ιδιοκτήτρια, Μαίρη Καμινάρη, ποιο γλυκό εκείνη θα πρότεινε η απάντηση έρχεται φυσικά:
«Εδώ δεν ξεχωρίζουμε γλυκά. Ξεχωρίζουμε στιγμές».
Στο DELICE η γεύση γίνεται εμπειρία κάθε μέρα, και ιδιαίτερα τις γιορτές.




















































