Τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στη Ρόδο, όταν ένας 19χρονος εθνοφύλακας έχασε τη ζωή του και ένας ακόμη στρατιωτικός τραυματίστηκε σοβαρά, έπειτα από έκρηξη χειροβομβίδας στην περιοχή Αφάντου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Ροδιακής, το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 10:00, όταν οι δύο πυροτεχνουργοί, που υπηρετούσαν σε μονάδα της κεντρικής Ρόδου, επιχείρησαν να μεταφέρουν οπλισμό και χειροβομβίδες. Κατά τις πρώτες εκτιμήσεις, η έκρηξη προκλήθηκε από λάθος απασφάλιση αμυντικής χειροβομβίδας από έναν εκ των δύο στρατιωτικών.
Η έκρηξη ήταν θανατηφόρα για τον 19χρονο, ενώ ο δεύτερος στρατιωτικός υπέστη πολύ σοβαρούς τραυματισμούς και ακρωτηριασμό. Αυτή την ώρα, οι γιατροί στο νοσοκομείο της Ρόδου δίνουν μάχη για να κρατήσουν τον τραυματία στη ζωή.
