Ενα ασυνήθιστο και σχεδόν κινηματογραφικό θέαμα έζησαν οι κάτοικοι της Λιβαδειάς τις τελευταίες ώρες, όταν περίπου 20 αγριογούρουνα, μικρά και μεγάλα, έκαναν ξαφνική «επέλαση» στους δρόμους της πόλης, τρέχοντας το ένα πίσω από το άλλο σε μια απίστευτη παρέλαση.
Το περιστατικό, που κατέγραψε η σελίδα kynigesia και έχει ήδη γίνει viral, δείχνει τα ζώα να κινούνται οργανωμένα σαν αγέλη, προκαλώντας έκπληξη ίσως και φόβο στους κατοίκους που τα είδαν από τα μπαλκόνια τους ή βρέθηκαν αιφνιδιαστικά αντιμέτωποι μαζί τους στους δρόμους.
«Ηταν σαν σκηνή από ταινία. Δεν το περίμενα ποτέ να δω τόσα αγριογούρουνα να τρέχουν μαζί στην πόλη», αναφέρει μάρτυρας που κατέγραψε το γεγονός.
Η αιτία της ξαφνικής εμφάνισης των ζώων στο κέντρο δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη, ωστόσο ειδικοί επισημαίνουν ότι τα τελευταία χρόνια η επέκταση των αστικών περιοχών και η μείωση των φυσικών τους ενδιαιτημάτων οδηγούν όλο και πιο συχνά τα αγριογούρουνα σε αναζήτηση τροφής ή καταφυγίου εντός των πόλεων.
Η κατάσταση δεν αναφέρεται να είχε επικίνδυνες συνέπειες για τους κατοίκους, ωστόσο οι αρχές καλούνται να ενημερωθούν και να λάβουν μέτρα, ώστε να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον ιδίως σε περιοχές όπου η επαφή ανθρώπων και άγριας ζωής γίνεται όλο και πιο συχνή.
Παρακολουθήστε το εντυπωσιακό βίντεο εδώ: https://www.facebook.com/reel/1084861293844485
