Σε εξέλιξη βρίσκεται Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση (ΠΔΕ) που διέταξε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο που καταγράφει περιστατικό φερόμενης αστυνομικής βίας στο κέντρο της πόλης.
Το περιστατικό φέρεται να σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της 16ης προς 17η Ιουνίου, στην περιοχή της Αριστοτέλους, όταν αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο ένα ΙΧ. Σύμφωνα με την καταγγελία, κατά τη διάρκεια του ελέγχου, μια παρέα ανήλικων παιδιών πλησίασε στο σημείο και ένα από τα παιδιά στάθηκε κατά λάθος ανάμεσα στους αστυνομικούς και το όχημα.
Όπως φαίνεται σε οπτικοακουστικό υλικό που ήρθε στη δημοσιότητα, οι αστυνομικοί αντέδρασαν έντονα, με φραστικές επιθέσεις, ύβρεις και ειρωνείες προς τους ανηλίκους. Η σκηνή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ οργανώσεις πολιτών ζητούν πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Σε ανακοίνωσή της το βράδυ της Τρίτης, η ΓΑΔΘ γνωστοποίησε ότι διατάχθηκε ΠΔΕ προκειμένου να διερευνηθεί η συμπεριφορά των αστυνομικών που εμπλέκονται στο περιστατικό.