Τελευταία Νέα

Στην αναστολή της υδροδότησης του κοσμικού χωριού της Αράχωβας προχώρησε η δημοτική αρχή της περιοχής, εξαιτίας της οξείας λειψυδρίας που πλήττει τον τόπο και τις υποδομές του. Η διακοπή ισχύει από τη μία τα ξημερώματα έως τις έξι το πρωί και έχει προκαλέσει αίσθηση, καθώς η Αράχωβα αντιμετωπίζει πρωτοφανή προβλήματα λειψυδρίας λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας και της ραγδαίας αύξησης του αριθμού των επισκεπτών.

Η δημοτική αρχή ενεργοποιησε υδροφόρες οι οποίες πραγματοποιούν μεταφορές νερού από τον Μόρνο. Μέσω αυτών των δρομολογίων επιχειρείται να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες ύδρευσης.

Η φετινή ξηρασία και οι ελλείψεις στις τοπικές υποδομές έχουν επιτείνει τα προβλήματα, αναδεικνύοντας την ανάγκη για άμεση και μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση. Παρά τα έσοδα από τον τουρισμό, δεν υπάρχει ανάλογη αξιοποίηση για την αναβάθμιση των υποδομών της περιοχής, γεγονός που καθιστά την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη με περισσότερους από 10.000 επισκέπτες στην Αράχωβα να μένουν χωρίς νερό για τις βασικές τους ανάγκες απόψε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο