Τελευταία Νέα

Το δημοτικό συμβούλιο Λαμίας προκάλεσε αντιδράσεις, αποφασίζοντας την επαναφορά της εταιρείας «Γιαννίτσης Logistics» για την προμήθεια σχολικών γευμάτων στο Μουσικό Σχολείο της Λαμίας, παρά το ιστορικό τροφικών δηλητηριάσεων που είχε προκαλέσει δεκάδες κρούσματα στην περιοχή. Η εταιρεία είχε αποκλειστεί από τον ΟΠΕΚΑ και το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής το καλοκαίρι του 2024, μετά το σκάνδαλο με τη μαζική δηλητηρίαση μαθητών, και της είχε επιβληθεί πρόστιμο 331.664 ευρώ και τριετής αποκλεισμός από δημόσιες συμβάσεις.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Αργυρώ Κλητσοτήρα, σχολίασε την απόφαση του δήμου σε εκπομπή του MEGA: «Εμένα έτυχε εκείνη την μέρα το παιδί μου να λείπει απ’ το σχολείο, είχε πάει εκδρομή και δεν έφαγε. Τα άλλα τα παιδιά; Εμείς σαν σύλλογοι τοπικοί των σχολείων, έγιναν κάποιες κινήσεις να τρέξουμε, δικαστικά, να κάνουμε κάποιες κινήσεις να μην ξανά αναλάβει ο συγκεκριμένος ο κύριος τα σχολικά γεύματα, αυτοί τώρα πήγανε στην δευτεροβάθμια. Φύγανε από την πρωτοβάθμια καλά-καλά και πάνε στην δευτεροβάθμια. Βάλαμε μια δικηγόρο να τρέξει το θέμα, μαζέψαμε τις υπογραφές».

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Λαμίας Βασίλης Κυριακάκης καταψήφισε την απόφαση και σημείωσε: «Έρχεται η νομική υπηρεσία και φυσικά δύο παρατάξεις του Δήμου που εκπροσωπούν μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων και λένε ότι κανένα πρόβλημα. Εξαφανίζουμε ότι συνέβη δηλητηρίαση στα παιδιά μας, στα δημοτικά σχολεία αλλά επειδή δεν συνέβη στο μουσικό σχολείο και επειδή η διακοπή της σύμβασης έγινε λόγω της φωτιάς κι όχι επειδή ούτως ή άλλως θα γινόταν γιατί είχε δηλητηριάσει τα παιδιά εδώ πέρα και έγινε έκπτωτος απ’ τον ΟΠΕΚΑ, θα του δώσουνε την άδεια πάλι να συνεχίσει. Τα επιχειρήματα ήταν ότι αν αρνούμασταν τη συνέχιση της σύμβασης θα μας έκανε νομικά μέτρα, θα πληρώναμε ρήτρες. Και φυσικά το σχολείο μέχρι να βρούμε καινούργιο ανάδοχο θα έμενε χωρίς γεύματα. Και προτίμησαν να δώσουν σε αυτόν την συνέχιση».

Η εταιρεία «Γιαννίτσης Logistics» είχε τεθεί στο μικροσκόπιο των Αρχών μετά από μαζικά κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης μαθητών, καθώς οι έλεγχοι του ΕΟΔΥ εντόπισαν σταφυλόκοκκο στα σχολικά γεύματα. Παράλληλα, υπήρχαν καταγγελίες από γονείς για χαμηλή ποιότητα φαγητού με ξένα σώματα, όπως σκουλήκια και πλαστικά, ενώ η εταιρεία αντιμετωπίζει νέες κατηγορίες μετά από πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της που η Πυροσβεστική χαρακτήρισε σκόπιμη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο