Τελευταία Νέα

Ανησυχία έχει προκληθεί σε αρκετούς πιστούς με την άφιξη του κληρικού π. Δημητρίου Λουπασάκη, πρώην εφημέριου του Ιερού Ναού Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού, και της συνοδείας του, εντός των ορίων της Μητροπόλης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος.

Ωστόσο, η Ιερά Μητρόπολη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος διευκρινίζει, με επίσημη ανακοίνωσή της, ότι «ουδεμία σχέση έχει με τον ανωτέρω κληρικό» και ότι «δεν έχει εγκατασταθεί ο ίδιος και η συνοδεία του σε κάποια Ιερά Μονή της δικαιοδοσίας της τοπικής Εκκλησίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μητροπόλης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος:

Λόγω της αναστάτωσης που έχει προκληθεί σε πολλούς πιστούς της μητροπολιτικής μας περιφέρειας, καθώς και των επίμονων οχλήσεων και συχνών τηλεφωνημάτων από διάφορες περιοχές που δέχονται τόσο η Ιερά Μητρόπολή μας όσο και οι Ιερές Μονές και οι Κληρικοί μας, σχετικά με το θέμα της εγκατάστασης του κληρικού π. Δημητρίου Λουπασάκη και της συνοδείας του εντός των ορίων της τοπικής μας Εκκλησίας, η Ιερά Μητρόπολη καθιστά σαφές για ακόμη μια φορά προς κάθε κατεύθυνση ότι:

  1. ουδεμία σχέση έχει με τον ανωτέρω κληρικό,
  2. δεν συγκαταλέγεται στις τάξεις του Ιερού Κλήρου της Μητροπόλεώς μας και
  3. δεν έχει εγκατασταθεί ο εν λόγω κληρικός και η συνοδεία του σε κάποια Ιερά Μονή της δικαιοδοσίας της τοπικής μας Εκκλησίας.

Προτρέπουμε, λοιπόν, πατρικά τους αδελφούς χριστιανούς να ειρηνεύουν και να παραμένουν κοντά στους κατά τόπους ποιμένες τους, και παρακαλούμε να παύσουν να ενοχλούν με οποιονδήποτε τρόπο τη διοίκηση, τις μοναστικές αδελφότητες και τον Ιερό Κλήρο της Βοιωτικής Εκκλησίας για το ανωτέρω θέμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο