Τελευταία Νέα

Ζημιές προκλήθηκαν στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Θήβας στο Λουτουφί από τον σεισμό 4,4 R που σημειώθηκε τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου. Κατά την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκαν ρωγμές σε διάφορους χώρους (βλέπε αποκλειστικές φωτό του viotiaplus.gr), όπως το γραφείο του διευθυντή, το λεβητοστάσιο και αίθουσες διδασκόντων. Επίσης, αποκολλήθηκαν πλακάκια και ράμπες στους εξωτερικούς χώρους και υπήρξε ελαφριά καθίζηση του εδάφους κάτω από κάποια κοντέινερ, καθώς και του πατώματος σε μία αίθουσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνεργείο μηχανικών του Δήμου Θηβαίων επισκέφθηκε το κτήριο για να αξιολογήσει την κατάσταση, αλλά δήλωσε πως δεν είναι σε θέση να εκδώσει πιστοποιητικό καταλληλότητας.

Το περιστατικό αυτό αναδεικνύει την ανάγκη για εντατικότερους ελέγχους σε σχολικά κτήρια της περιοχής, ιδιαίτερα σε μια πόλη όπως η Θήβα που έχει επανειλημμένα πληγεί από σεισμούς τα τελευταία χρόνια. Ειδικά για το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. και άλλα σχολικά ιδρύματα, απαιτούνται άμεσες ενέργειες για τη διασφάλιση της ασφάλειας των μαθητών και του προσωπικού. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον περσινό αγιασμό τον Σεπτέμβριο του 2023 με την παρουσία βουλευτών και του δημάρχου Θήβας είχαν δοθεί υποσχέσεις για επίλυση των ήδη μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο κτήριο αλλά έκτοτε οι ενέργειες δεν συμβάδισαν με τα λόγια. Η ερώτηση αναδεικνύεται επιτακτική: Εφόσον ένας σεισμός 4,4 R επιδεινώνει χαρακτηριστικά τη δομική ευστάθεια του κτηρίου τι θα συμβεί στην απευκταία περίπτωση μεγαλύτερου σεισμού; Και ποιος θα φέρει την ευθύνη;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο