Τελευταία Νέα

  1. Με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση ΔΑΑ γνωτοσποιεί ότι για δεύτερη συνεχόμενη φορά, δεν πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση λογοδοσίας στον Δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, την Πέμπτη 12/9/2024, λόγω αποχώρησης του δημάρχου με αφορμή που θεωρήθηκε αβάσιμη. Η Λαϊκή Συσπείρωση ΔΑΑ καταγγέλλει τη στάση του δημάρχου, επισημαίνοντας την έλλειψη απαντήσεων σε κρίσιμα ζητήματα, όπως οι ελλείψεις προσωπικού στους παιδικούς σταθμούς και οι συνεχείς διακοπές νερού.
  2. Ο Δήμος Αμφίκλειας – Ελάτειας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τοπικούς συλλόγους, διοργανώνει το «Bike Festival 2024» από τις 20 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2024. Το φεστιβάλ στοχεύει στην προώθηση της ορεινής ποδηλασίας.
  3. Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης υπέγραψαν σύμβαση για την αποκατάσταση βλαβών και ασφαλτοστρώσεις στο οδικό δίκτυο του δήμου Αγράφων. Το έργο, με προϋπολογισμό 280.000 ευρώ, περιλαμβάνει εργασίες στην οδό Σάικα και την οδό προς το κοιμητήριο της Τ.Κ. Μαυρομάτας.
  4. Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς και ο σύλλογος «Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς», σε συνεργασία με το Μουσικό Στούντιο Fortepiano, διοργανώνουν μαθήματα “Bucket Drumming” από Οκτώβριο 2024 έως Ιούνιο 2025. Τα τμήματα (Γονέων-Παίδων, Παιδικό και Εφήβων-Ενηλίκων) θα γίνονται δύο Σάββατα το μήνα, πρωινές ώρες, με έναρξη το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024. Το κόστος συμμετοχής είναι 15€ για γονέα και 5€ για κάθε παιδί, και 15€/άτομο τον μήνα για τα υπόλοιπα τμήματα. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και η δήλωση συμμετοχής γίνεται online στο http://www.liblivadia.gr.
  5. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε με επιτυχία στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Στο stand 1 του περιπτέρου 6, παρουσιάστηκαν οι αρμοδιότητες και δράσεις της, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες, καθώς και την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, υπουργούς, βουλευτές και άλλους αξιωματούχους.
  6. Ο βουλευτής Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Γ. Μουλκιώτης, έφερε στη Βουλή το ζήτημα της ασφάλειας στον ελληνικό σιδηρόδρομο, μετά από περιστατικό στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Λιβαδειάς, όπου μια επιβάτιδα τραυματίστηκε κατά την αποβίβαση. Μαζί με τον Απ. Πάνα, κατέθεσαν ερώτηση στον Υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σταϊκούρα, ζητώντας διευκρινίσεις σχετικά με τα πρωτόκολλα ασφαλούς αποβίβασης, την ευθύνη των υπευθύνων και τις συνθήκες που οδήγησαν στον τραυματισμό. Το συμβάν, που προκάλεσε ανησυχία για την ασφάλεια των επιβατών, απαιτεί άμεσες απαντήσεις και μέτρα αποκατάστασης της εμπιστοσύνης στο σιδηροδρομικό σύστημα. Ο κ. Μουλκιώτης διατυπώνει πολλές καίριες ερωτήσεις. Οι απαντήσεις είναι που αποσυιάζουν….
  7. Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, πραγματοποιήθηκε δωρεά δύο αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών στον οικισμό της Δ.Ε. Κυριακίου από την εταιρεία Σωληνουργία Κορίνθου. Η δωρεά ζητήθηκε από τον Δήμο Λεβαδέων, με στόχο την ενίσχυση του δικτύου απινιδωτών για τη βελτίωση της υγειονομικής ασφάλειας της περιοχής. Ένας απινιδωτής θα τοποθετηθεί στο Δημόσιο περιφερειακό ιατρείο, ενώ ο δεύτερος θα παραχωρείται σε εθελοντές κατά τη διάρκεια αθλητικών αγώνων. Η παράδοση των απινιδωτών έγινε την 6η Σεπτεμβρίου 2024.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο