Τελευταία Νέα

  1. Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024, τελέστηκε το μνημόσυνο για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής στον Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονος, Λιβαδειάς. Διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Στέρεας Ελλάδας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρασιατών.
  2. Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου ξεκινά το παζάρι της Αμφίκλειας που θα διαρκέσει έως την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024. Το περίφημο παζάρι περιλαμβάνει και φέτος εμπορεύματα, παραδοσιακά εδέσματα και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Την Παρασκευή 20/9 θα πραγματοποιηθεί δημοτική βραδιά, ενώ την Κυριακή 22/9 ετήσια πεζοπορία στην Αγία Ιερουσαλήμ.
  3. Ο Δήμος Θηβαίων, ο Σύλλογος Βλάχικου Γάμου και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διοργανώνουν το 1ο Μουσικό Φεστιβάλ Θήβας την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 στο Άλσος Αγίας Τριάδας. Το φεστιβάλ θα αναδείξει παραδοσιακές μουσικές και χορούς από όλη την Ελλάδα, προβάλλοντας τις πολιτιστικές μας ρίζες.
  4. Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024 τελέστηκε μνημόσυνο για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Συνοικισμό Θήβας, με συμμετοχή τοπικών αρχών και πιστών.
  5. Στην ημερίδα «Ευκαιρίες αξιοποίησης αγροδιατροφικών αποβλήτων στη Στερεά Ελλάδα», που έγινε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Άμφισσας την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Δελφών, Παναγιώτης Ταγκαλής. Η ημερίδα, διοργανωμένη από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και άλλους φορείς, εστίασε στις νέες επενδυτικές ευκαιρίες της κυκλικής οικονομίας, τονίζοντας τη σημασία της επαναχρησιμοποίησης των αποβλήτων για την περιβαλλοντική και οικονομική ανάπτυξη.
  6. Νέες υποχρεώσεις για ιδιοκτήτες ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης, όπως Airbnb, εισάγονται με νομοθετική ρύθμιση. Οι προδιαγραφές περιλαμβάνουν ελάχιστο εμβαδόν, απαγόρευση υπόγειων χώρων, πυρασφάλεια, υποχρεωτικές απολυμάνσεις και ασφάλιση αστικής ευθύνης. Το υπουργείο Τουρισμού, σε συνεργασία με φορείς, θα καθορίσει τις τελικές προδιαγραφές, με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας και υγιεινής στα καταλύματα.
  7. Σήμερα Τρίτη 17/9 αναμένονται βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες σε Μακεδονία, Θεσσαλία, Σποράδες, ανατολική Στερεά, Εύβοια και Ιόνιο, με πιθανή ένταση στα δυτικά το βράδυ. Την Τετάρτη 18/9, βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε Ιόνιο, Θεσσαλία, Μακεδονία, Ήπειρο και Σποράδες, με ισχυρά φαινόμενα στο Ιόνιο. Πέμπτη 19/9, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο. Την Παρασκευή 20/9, τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Το Σάββατο 21/9, τοπικές βροχές και καταιγίδες σε Ιόνιο, ηπειρωτικά, Σποράδες και Εύβοια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο