Τελευταία Νέα

Μια δύσκολη διάσωση σκύλου που επί τρία χρόνια υφίστατο παθητική κακοποίηση έκαναν αυτές τις μέρες οι εθελοντές της ομάδας διάσωσης Alma Libre.

Το ζώο, ένα θηλυκό πολύ αδυνατισμένο τσοπανόσκυλο, ζούσε σε άθλιες συνθήκες, σε χωριό της ορεινής Φθιώτιδας, δεμένο μόνιμα τρία χρόνια με αλυσίδα μόλις ενάμιση μέτρο. Το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν κύκλους γύρω από τον εαυτό του. Κοιμόταν δε πάνω στις ακαθαρσίες του. Και όσο για το φαγητό και το νερό, αυτά δεν ήταν σε καθημερινή βάση.

Οι εθελοντές πληροφορήθηκαν για το συγκεκριμένο περιστατικό και πήγαν στην περιοχή ώστε να δουν από κοντά τι πραγματικά συμβαίνει. Οι πληροφορίες ήταν αληθείς καθώς εντόπισαν το ζώο σε αυτή την πολύ άσχημη κατάσταση. Ήταν επίσης αστείρωτο, ατσιπάριστο και σε κατάσταση άγχους.

Μετά από προσεκτική και συντονισμένη προσπάθεια, καθώς ο σκύλος ήταν, λόγω του μαρτυρίου που ζούσε, επιθετικός και δεν συνεργαζόταν, κατάφεραν και τον έπιασαν με ασφάλεια. Μπήκε στο κλουβί και ξεκίνησε με την ομάδα το ταξίδι του στην Αθήνα.

One thought on “Διέσωσαν σκύλο σε χωριό της Φθιώτιδας που ζούσε μόνιμα αλυσοδεμένος

  1. Ο/Η Γεώργιος Μαυρουδής λέει:

    Δεν μάθαμε τον ιδιοκτήτη για να ανταποδώσουμε την αγάπη που έδωσε στο σκύλο του…
    Νομίζω πως αν δέσουμε τον ιδιοκτήτη σε δέντρο με αλυσίδα 2 μέτρων για 3 χρόνια, θα μπορέσουμε να ανταποδώσουμε την αγάπη του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο