- Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς θα συνεχίσει για έβδομη χρονιά το «Λαϊκό Φροντιστήριο». Στόχος του είναι να προσφέρει δωρεάν ενισχυτική εκπαίδευση στα παιδιά σχολικής ηλικίας χωρίς εισοδηματικά κριτήρια. Το Εργατικό Κέντρο καλεί εκπαιδευτικούς, ανέργους, εν ενεργεία και συνταξιούχους να συμμετάσχουν εθελοντικά. Για πληροφορίες, καλέστε στη γραμματεία στο 22610 28344 ή στην υπεύθυνη, Μαρία Σβολιαντοπούλου, στο 6975327165
2. Με ανακοίνωσή του το Σωματείο της ΛΑΡΚΟ καλεί την κυβέρνηση να καταβάλει 1.000 ευρώ στους λογαριασμούς μισθοδοσίας τους για κάθε μήνα χαμένου εισοδήματος. Σύμφωνα με το Σωματείο πέρασαν 55 ημέρες από το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, χωρίς καμία ουσιαστική ενέργεια για την ασφάλεια και την αποκατάσταση των εργαζομένων. Οι οικογένειές τους βουλιάζουν στην απόγνωση, καθώς τα δάνεια κοκκινίζουν και οι λογαριασμοί μένουν απλήρωτοι. Ο υποψήφιος νέος ιδιοκτήτης απέσυρε το ενδιαφέρον του ενώ οι υποσχέσεις για επίλυση των προβλημάτων παραμένουν ανεκπλήρωτες.
3. Ο Μάριος Δράκος ή κατά κόσμον Μάριο Ντράγκι στην πολυαναμενόμενη έκθεσή του απέδειξε ότι είναι το ίδιο σοφός με τους εγχώριους τραπεζίτες/οικονομολόγους, καθώς εκτίμησε ότι για την ανάκαμψη της παραπαίουσας ΕΕ απαιτούνται μερικά απιθανοδισεκατομμύρια ετησίως που κάποιοι φιλάνθρωποι επιχειρηματίες θα επενδύσουν. Έτσι σε έναν ορίζοντα πενήντα με εκατό ετών η Ευρώπη θα ξαναβρεί την ανταγωνιστικότητά της και θα γίνει πάλι μια ευημερούσα οικονομία ανάμεσα στους γολιάθ ΗΠΑ και Κίνα. Το παράδοξο ότι ο Ντράγκι πληρώνεται για να τα λέει αυτά θα μείνει εξίσου αναπάντητο όπως και οι απορίες για τις λεπτομέρεις που περιλαμβάνει η έκθεσή του: Η πρόταση είναι για πρόσθετες επενδύσεις ύψους έως και 800 δισ. ευρώ ετησίως για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της ΕΕ έναντι των ΗΠΑ και της Κίνας. Αυτές οι επενδύσεις, που ισοδυναμούν με περίπου το 4,5% του ΑΕΠ της ΕΕ, στοχεύουν στην αναδιάρθρωση του βιομηχανικού και οικονομικού μοντέλου των κρατών-μελών, με έμφαση στις συγχωνεύσεις, την ένωση κεφαλαιαγορών και τη χρήση αμυντικών κονδυλίων. Επιπλέον, ο Ντράγκι ζήτησε την αναθεώρηση της εμπορικής ατζέντας και την προώθηση κοινών δανείων της ΕΕ μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Η πρόταση Ντράγκι αναμένεται να αντιμετωπίσει αντιδράσεις από τα λεγόμενα φειδωλά κράτη, όπως η Γερμανία και η Ολλανδία, λόγω του κοινού δανεισμού.