Τελευταία Νέα

Φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποιούν την Τρίτη πανελλαδική δράση έξω από το υπουργείο Οικονομικών, ζητώντας άμεσα μέτρα για τη φοιτητική στέγη. «Η κατάσταση με τα ενοίκια έχει ξεφύγει» καταγγέλλουν καθώς αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εύρεση κατοικίας, με υψηλά ενοίκια και ακατάλληλα σπίτια. Ταυτόχρονα οι εστίες είναι ελάχιστες ή ανύπαρκτες σε πολλές περιοχές, παρά τα δισ. που πέρασαν από τα χέρια των υπευθύνων, ενώ το στεγαστικό επίδομα είναι ανεπαρκές. Οι φοιτητικοί σύλλογοι ζητούν αύξηση των επιδομάτων, αξιοποίηση της περιουσίας των ΑΕΙ για νέες εστίες, δωρεάν σίτιση, μετακίνηση και internet για όλους τους φοιτητές.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Η ΕΜΥ εξέδωσε νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων λόγω της κακοκαιρίας «Atena», που συνοδεύεται από βαρομετρικό χαμηλό στο Ιόνιο και κινείται ανατολικά. Η κακοκαιρία επηρεάζει τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν:

• Μέχρι το βράδυ της Τρίτης στη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια.

• Από το απόγευμα της Τρίτης μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, όπου τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα.

• Από το βράδυ της Τρίτης έως το απόγευμα της Τετάρτης στη Θράκη και στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου με τα φαινόμενα να είναι ισχυρά τη νύχτα.

Η ένταση των φαινομένων θα συνοδεύεται από συχνές αστραπές και ισχυρούς ανέμους. Συνιστάται προσοχή στους κατοίκους.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Η συγχώνευση στο δημοτικό σχολείο Κηρίνθου υποβαθμίζει την ποιότητα της εκπαίδευσης, δημιουργώντας τάξεις με αυξημένο αριθμό μαθητών και μειώνοντας την ατομική προσοχή. Οι δυσκολίες στην εκπαιδευτική διαδικασία, η επιβάρυνση στους δασκάλους και στις οικογένειες είναι μερικές εκφάνσεις του μεγαλύτερου ζητήματος της οικονομικής περιστολής στην εκπαίδευση. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων εκφράζει την αντίθεσή του, διεκδικώντας ουσιαστικές λύσεις για το μέλλον των παιδιών. Η ανακοίνωσή του εδώ:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο