Τελευταία Νέα

Με βαθιά θλίψη η Λιβαδειά αποχαιρετά τον Αριστείδη Ρούσσαρη πρώην Δήμαρχο, νομικό και λόγιο. Η απώλειά του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό, αλλά το έργο και η μνήμη του θα ζουν στις σελίδες της ιστορίας της πόλης.

Υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση με αφοσίωση και όραμα για πολλά χρόνια. Ως Δήμαρχος συνέβαλε σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις με έμφαση στην ποιότητα ζωής των κατοίκων. Προώθησε πολλά έργα υποδομής ενώ στη διάρκεια της θητείας του η πολιτιστική κληρονομιά της Λιβαδειάς αναδείχθηκε με πρωτοβουλίες που εμπλούτισαν το πολιτιστικό γίγνεσθαι.

Εκτός από την πολιτική του ιδιότητα, ο Αρης Ρούσσαρης ήταν γνωστός και για τη συμβολή του στον χώρο των γραμμάτων. Ως λόγιος, ως ιστοριοδίφης άφησε το ευδιάκριτο στίγμα του στην απαιτητική επικράτεια του λόγου. Ήταν ένας άνθρωπος με γνώση και ευαισθησία, που κατάφερνε να συνδυάσει την παράδοση με τη σύγχρονη σκέψη.

Επιτυχημένος δικηγόρος και αθλητικός παράγων είχε κι ένα άλλο χαρακτηριστικό: τη διάθεσή του να βοηθήσει όποιον το χρειαζόταν. Ήταν ένας Δήμαρχος που δεν ξέχασε ποτέ ότι η ουσία της πολιτικής βρίσκεται στο να υπηρετείς τους πολίτες.

Η Λιβαδειά νιώθει ευγνωμοσύνη για το έργο που μας κληροδοτεί ο πρώην Δήμαρχος. Η κληρονομιά του Ρούσσαρη θα συνεχίσει να εμπνέει τις επόμενες γενιές και το όραμά του για μια καλύτερη πόλη θα παραμείνει διαρκώς παρόν, απαιτητικό και δεσμευτικό για όλους μας.

Ο Αριστείδης Ρούσσαρης πέθανε το Σάββατο 10 Αυγούστου σε ηλικία 67 ετών, μετά από μακρά ασθένεια την οποία πολέμησε με θάρρος και αυταπάρνηση. Η κηδεία του θα γίνει στο Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Λιβαδειάς, στον Συνοικισμό, τη Δευτέρα 12 Αυγούστου στις 11.00 π.μ.

Με την αναγγελία της είδησης ψηφίσματα εξέδωσαν ο Δήμος Λεβαδέων, ο Δικηγορικός Σύλλογος και πολλοί άλλοι φορείς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο