Τελευταία Νέα

Αν θέλετε να χάσετε βάρος, δεν αρκεί μόνο η άσκηση, αλλά χρειάζεστε και κατανάλωση πρωτεΐνης. Η στέρηση στην τροφή όταν γυμνάζεστε δεν κάνει καλό και οι περισσότεροι επαγγελματίες γυμναστές και αθλητές το γνωρίζουν αυτό. Η σωστή διατροφή είναι το παν για μια καλή φυσική κατάσταση και για να μπορείτε να ελέγχετε το βάρος σας. Γι’ αυτό τον λόγο, υπάρχουν και τα απαραίτητα πρωτεϊνούχα σκευάσματα για καλυτέρα αποτελέσματα. Το πιο γνωστό και αποτελεσματικό είναι η πρωτεΐνη ορού γάλακτος https://mednatural.gr/blog/%CE%B1%CE%B8%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%8E%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/kaliteri-proteinh-whey/, που είναι από τα βασικά  συμπλήρωματα για τους περισσότερους αθλητές. Επίσης, η πρωτεΐνη όγκου    https://mednatural.gr/product-category/%CE%B1%CE%B8%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B5%CE%90%CE%BD%CE%B5%CF%82/%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B5%CE%90%CE%BD%CE%B7-%CF%8C%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CF%85/ είναι ιδιαίτερα  γνωστή και αγαπητή στο καταναλωτικό κοινό. Η πρωτεΐνη  ορού γάλακτος περιέχει και τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα που χειρίζονται τις διατροφικές ανάγκες των αθλητών και όσων γυμνάζονται εντατικά.  Ωστόσο, υπάρχουν διάφορες επιλογές ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλετε να έχετε και τον στόχο που έχετε βάλει. Για καλύτερο και ομοιόμορφο όγκο στο σώμα, η  πρωτεΐνη  όγκου είναι απαραίτητη, ειδικά για αθλητές που κάνουν bodybuilding.

Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος βρίσκεται σε 3 διαφορετικά σκευάσματα, με διαφορετικά χαρακτηριστικά και ιδιότητες. Η κατανόηση των διαφορών και των πλεονεκτημάτων κάθε τύπου μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε ποια είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς.

Η επιλογή της καλύτερης πρωτεΐνης ορού γάλακτος εξαρτάται από τους ατομικούς σας στόχους, τους διατροφικούς περιορισμούς και τον προϋπολογισμό που διαθέτετε   Αν ψάχνετε για μια οικονομικά αποδοτική επιλογή, με πλούσια θρεπτικά συστατικά, το συμπύκνωμα πρωτεΐνης ορού γάλακτος μπορεί να είναι η καλύτερη λύση για εσάς .  Επίσης, είναι κατάλληλη για όσους χρειάζονται μια επιλογή με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και χαμηλή περιεκτικότητα σε λακτόζη. Εάν η ταχεία απορρόφηση είναι σημαντική για εσάς, τότε  η υδρολυμένη πρωτεΐνη ορού γάλακτος είναι αυτό που θέλετε.

Συμπύκνωμα πρωτεΐνης ορού γάλακτος

Το συμπύκνωμα πρωτεΐνης ορού γάλακτος (WPC) είναι η πιο βασική μορφή πρωτεΐνης ορού γάλακτος. Υποβάλλεται σε ελάχιστη επεξεργασία, η οποία του επιτρέπει την διατήρηση αρκετών φυσικών θρεπτικών συστατικών που βρίσκονται στον ορό γάλακτος. Η WPC περιέχει μεταξύ 70-80% πρωτεΐνη, με το υπόλοιπο ποσοστό να αποτελείται από υδατάνθρακες και λίπη.

Το WPC διατηρεί περισσότερα από τα ευεργετικά θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται στο γάλα, έχοντας  υψηλή συγκέντρωση ανοσοσφαιρινών και λακτοφερρίνης, που μπορούν να υποστηρίξουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Ως η λιγότερο επεξεργασμένη μορφή πρωτεΐνης ορού γάλακτος, η WPC είναι συνήθως η πιο προσιτή επιλογή.

Απομονωμένη πρωτεΐνη ορού γάλακτος

Η απομονωμένη πρωτεΐνη ορού γάλακτος (WPI) είναι μια πιο επεξεργασμένη μορφή πρωτεΐνης ορού γάλακτος. Πραγματοποιείται μέσω πρόσθετων διεργασιών φιλτραρίσματος για την απομάκρυνση των περισσότερων υδατανθράκων και λιπών, με αποτέλεσμα ένα προϊόν που είναι συνήθως 90-95% πρωτεΐνη. Με υψηλότερο ποσοστό πρωτεΐνης ανά μερίδα, το WPI είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να μεγιστοποιήσουν την πρόσληψη πρωτεΐνης ελαχιστοποιώντας παράλληλα τις θερμίδες.

Η πρόσθετη επεξεργασία μειώνει σημαντικά την περιεκτικότητα σε λακτόζη, καθιστώντας την πιο κατάλληλη για άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη. Η ελάχιστη περιεκτικότητα σε λίπος και υδατάνθρακες καθιστούν το WPI κατάλληλη επιλογή για όσους ακολουθούν δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων ή χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.

Υδρόλυμα πρωτεΐνης ορού γάλακτος

Η υδρόλυση πρωτεΐνης ορού γάλακτος (WPH) είναι η πιο επεξεργασμένη μορφή πρωτεΐνης. Υποβάλλεται σε μια διαδικασία που ονομάζεται υδρόλυση, η οποία διασπά την πρωτεΐνη σε μικρότερα πεπτίδια. Με αυτή την διαδικασία, η WPH απορροφάται γρηγορότερα από το σώμα των αθλητών και βοηθάει στην γρήγορη αποκατάσταση των μυών.

Επίσης, είναι ιδανική μετά την προπόνηση, όταν η γρήγορη αποθήκευση  πρωτεΐνης στους μυς είναι ευεργετική. Επιπλέον, η διαδικασία υδρόλυσης μειώνει την πιθανότητα αλλεργικών αντιδράσεων, καθιστώντας την μια καλή επιλογή για όσους έχουν ευαισθησία σε πρωτεΐνες. Τα μικρότερα πεπτίδια απορροφώνται καλύτερα από το πεπτικό σύστημα, μειώνοντας την πιθανότητα στομαχικών και εντερικών ενοχλήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο