Τελευταία Νέα

Η οργάνωση ενός σπιτιού είναι τόσο σημαντική, τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους. Οι ντουλάπες είναι το πρώτο πράγμα που απασχολεί τους σχεδιαστές εσωτερικών χώρων, προκειμένου να αξιοποιήσουν στο έπακρο τον χώρο του δωματίου, όπως κι άλλες τυφλές γωνίες ή μεριές που μένουν αναξιοποίητες. Για παράδειγμα, ο χώρος κάτω από μία σκάλα μπορεί να μετατραπεί σε ένα όμορφο ξύλινο ερμάριο. Εκεί, θα μπορείτε να αποθηκεύσετε διάφορα πράγματα, όπως βιβλία ή παιχνίδια που μπορούν εύκολα τα παιδιά να αποθηκεύουν όταν τελειώνουν το παιχνίδι, διατηρώντας το δωμάτιο τους τακτοποιημένο.

Άλλες λύσεις είναι και η τοποθέτηση κρεμαστών ντουλαπιών ανοιχτού τύπου ή συρταριών πάνω από τα κομοδίνα ή άλλα τραπέζια μέσα στο σαλόνι ή στα δωμάτια. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αξιοποιήσετε χώρους που υπό άλλες συνθήκες θα έμεναν αναξιοποίητοι. Αν δεν μπορείτε να σχεδιάσετε μόνοι σας τα ντουλάπια και τα συρτάρια, εμπιστευτείτε έναν έμπειρο μαραγκό που γνωρίζει καλά το μέγεθος των συρταριών και το βάθος που πρέπει να έχουν, προκειμένου να είναι άνετα και να εξυπηρετούν σωστά τις ανάγκες σας. Εναλλακτικά, αν δεν θέλετε κάτι εξειδικευμένο, μπορείτε να κοιτάξετε στο διαδίκτυο για ιδέες και στυλ έτοιμων επίπλων και ντουλαπιών που μπορεί να είναι και στα μέτρα που θέλετε.

Το ίδιο συμβαίνει και με τον εξωτερικό χώρο, που πρέπει να είναι οργανωμένος σωστά και να παρέχει άνετη διαβίωση στους ενοίκους του σπιτιού. Οι ντουλάπες εξωτερικού χώρου είναι επίσης σημαντικές γιατί κρατάνε τον χώρο σας καθαρό και τακτοποιημένο. Επίσης, μπορείτε να αποθηκεύσετε πράγματα σε αυτές που δεν χρησιμοποιείτε συχνά ή μπορεί να είναι μόνο για εξωτερική χρήση. Μια ντουλάπα εξωτερικού χώρου https://www.alkan.gr/metallikes-ntoulapes δεν κρατάει μόνο τα πράγματα μας σε ασφαλές μέρος προστατευμένα από τις άσχημες καιρικές συνθήκες, αλλά ελευθερώνει πολύτιμο χώρο στο εσωτερικό του σπιτιού γιατί μπορεί να χωρέσει πολλά ογκώδη, εποχιακά αντικείμενα. 

Αν ασχολείστε με την κηπουρική και έχετε μεγάλη αυλή, σίγουρα μία μεταλλική ντουλάπα είναι μια ιδανική λύση για να αποθηκεύετε τα εργαλεία και τα ρούχα εργασίας σας. Επίσης, μπορείτε να την συνδυάσετε με έναν μεταλλικό ή ξύλινο πάγκο αποθήκευσης, όπου μπορείτε να χωρέσετε όλα τα παιχνίδια των παιδιών. Αυτό θα διατηρήσει τα δωμάτια τους σε τάξη για να μπορούν να κινούνται άνετα αλλά και να βρίσκουν αυτό που θέλουν, όταν το χρειαστούν. Επιπλέον, ένας πάγκος μπορεί να έχει πολλαπλές λειτουργίες. Μπορεί να χρησιμεύσει και σαν κάθισμα, ενώ μέσα του μπορεί χωρέσει κουβέρτες, μαξιλάρια ή άλλα υλικά για τον κήπο. Μία άλλη πρακτική λύση αποθήκευσης και οργάνωσης είναι και τα ράφια εξωτερικού χώρου ή μεταλλικά ερμάρια. Μπορείτε σε αυτά να τοποθετήσετε διακοσμητικές ζαρντινιέρες ή να δημιουργήσετε μια γωνιά ανάγνωσης με τα αγαπημένα σας βιβλία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο