Τελευταία Νέα

Είναι πολύ σημαντικό ένα άτομο να έχει περιβαλλοντική συνείδηση καθώς γνωρίζει τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει μια πράξη του ως προς το περιβάλλον. Η ευθύνη των πράξεων μας είναι μεγάλη γιατί αφήνουμε ένα περιβαλλοντικό στίγμα σε αυτόν το πλανήτη και θα πρέπει να υπάρχει κατανόηση από όλους για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που υπάρχουν όπως είναι η κλιματική αλλαγή, η ρύπανση, η εξάντληση των φυσικών πόρων και πολλά ακόμα. Όλο αυτό όμως ξεκινάει από κάπου πιο βαθιά όπως η αντίληψη των αιτιών και τι επιπτώσεις μπορεί να έχουν οι πράξεις τόσο για τον πλανήτη όσο και για τον άνθρωπο. Αν ένα μεγάλο μέρος ανθρώπων είχαν αυτόν τον τρόπο σκέψης, τότε η ποιότητας ζωής στην Γη θα αρχίσει να βελτιώνεται και όχι να καταστρέφεται.

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε και εσείς στην βελτίωση του περιβαλλοντικού στίγματος, όπως:

Η συμμετοχή σας σε δράσεις ατομικές ή ομαδικές όπως είναι η ανακύκλωση ή η οι  περιβαλλοντικές εκστρατείες που γίνονται για την κινητοποίηση όλο και περισσότερων ανθρώπων. Μειώστε όσο είναι εφικτό τα απόβλητα και ξεκινήστε την ανακύκλωση αλλά και την κομποστοποίηση για τα οργανικά απόβλητα. Επιλέξτε ηλεκτρικές συσκευές που έχουν υψηλή αποδοτικότητα αλλά δεν καταναλώνουν πολύ ενέργεια εξοικονομώντας ρεύμα. Τέλος, να επιλέγετε προϊόντα τα οποία είναι φιλικά προς το περιβάλλον δηλαδή βιοδιασπώμενα ή ανακυκλώσιμα.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι τα sustainable ρούχα τα οποία ξεκινάνε από τα υλικά τα οποία είναι οργανικά ή φτιαγμένα από ανακυκλωμένα υλικά, έπειτα η διαδικασία παραγωγής που γίνεται με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας αξιοποιώντας τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και μειώνοντας τις εκπομπές ρύπων, μετά η δημιουργία μιας βιώσιμης συσκευασίας που θα είναι ή ανακυκλώσιμη ή βιοδιασπώμενη και δεν θα περιέχει ποσότητες πλαστικού και τέλος οι δίκαιες και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίες που κυριαρχούν μέσα στο εργοστάσιο για να δημιουργηθούν μπλούζες, παντελόνια γυναικεία https://cloud9byl.gr/pantelonia/ ή ανδρικά. Σκοπός είναι αυτά τα ρούχα να αφήσουν όσο λιγότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα είναι εφικτό και να κρατηθούν σε βάθος χρόνου.

Μπορείτε επίσης να κάνετε εθελοντισμό και να συμμετέχετε σε προγράμματα ή εκστρατείες σχετικά με αυτό το ζήτημα. Πηγαίντε σε σχολεία και μεταφέρετε στη νέα γενιά τα προβλήματα και τις λύσεις που υπάρχουν, ευαισθητοποιώντας τα σχετικά με τα περιβαλλοντικά ζητήματα που υπάρχουν. Μπορείτε επίσης να συμμετέχετε σε δράσεις για να καθαρίζετε μερικά σημεία που υπάρχουν πολλά σκουπίδια όπως για παράδειγμα μια παραλία. Τώρα που είναι καλοκαίρι, πολλές ομάδες ανθρώπων οργανώνουν εθελοντικό καθαρισμό μιας ακτής καθώς ο κόσμος έχει δώσει την παρουσία του στις παραλίες και έχει ήδη αφήσει το δικό του αποτύπωμα. Αυτό θα βοηθήσει να μην εισέλθουν τα απόβλητα μέσα στην θάλασσα, καταστρέφοντας την θαλάσσια ζωή!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο