Τελευταία Νέα

Τα παιδιά που πάνε δημοτικό είναι σε μια ηλικία που θέλουν και έχουν την ενέργεια να ασχοληθούν με πολλά πράγματα. Η σωματική και η νοητική ενδυνάμωση είναι απαραίτητα για την ανάπτυξή τους και γι’ αυτό το λόγο καλό είναι να πηγαίνουν είτε για αθλητισμό, είτε για μια ξένη γλώσσα μετά το σχολείο. Έτσι, όταν θα γυρνάνε από το σχολείο, θα τρώνε και θα ξεκουράζονται και έπειτα κατά τις απογευματινές ώρες θα πηγαίνουν όπου τους ευχαριστεί και έτσι θα γεμίζουν τη μέρα τους παραγωγικά.

Αν λοιπόν το παιδί σας δείχνει πως θέλει να κάνει δραστηριότητες, πειραματιστείτε και πηγαίντε το αρχικά εκεί που εκφράζει ότι θέλει περισσότερο. Αν για κάποιο λόγο βαρεθεί και θέλει να σταματήσει, αναζητήστε μια άλλη δραστηριότητα ώστε να πάει και να κάνει κάτι διαφορετικό και αυτό να το επαναλάβετε μέχρι να βρει κάτι που να του ταιριάζει πραγματικά.

Ξεκινήστε με ένα άθλημα που να δείχνει ότι αγαπάει και του αρέσει όπως το ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό άθλημα που απαιτεί αρκετό τρέξιμο, άρα θα βοηθήσει στην βελτίωσης της φυσικής κατάστασης. Άλλο ένα ομαδικό άθλημα είναι το μπάσκετ, που απαιτεί εξίσου τρέξιμο αλλά και ευστοχία γιατί σκοπός του παιχνιδιού είναι να μπουν όσο περισσότερα καλάθια γίνεται.

Υπάρχουν και αθλήματα που είναι ατομικά, όπως το τένις και η κολύμβηση. Το τένις απαιτεί γρήγορα αντανακλαστικά και γρήγορες επαναφορές μέσα στο γήπεδο, ενώ η κολύμβηση αναπτύσσει τη μυϊκή μάζα και βοηθάει στην καλύτερη διαχείριση της αναπνοής.

Εκτός των αθλημάτων, μια ξένη γλώσσα θα ήταν ιδανική διότι τα παιδιά σε αυτή την ηλικία τα αφομοιώνουν όλα πιο εύκολα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μαθαίνουν πολλά πράγματα πιο γρήγορα. Τα μαθήματα αγγλικών πλέον είναι απαραίτητα γιατί είναι μια γλώσσα που χρειάζεται παντού και έχει καθοριστεί ως η κοινή γλώσσα επικοινωνίας για όλο τον πλανήτη. Αν όμως το παιδί δείχνει να έχει μια κλίση και σε άλλη ξένη γλώσσα, π.χ. τα γαλλικά https://www.smartschool.edu.gr/gallika-gia-enilikes/, θα χωρέσουν να μπουν στο πρόγραμμα και τα γαλλικά μαθήματα έστω και με λιγότερη συχνότητα.

Αν το παιδί δείχνει να είναι πιο δημιουργικό, μπορείτε να το πάτε σε κάποιο εργαστήριο που να κάνει κατασκευές από πηλό και εκεί θα μάθει να δημιουργεί κεραμικά αντικείμενα. Αν έχει ταλέντο στην ζωγραφική, υπάρχουν αντίστοιχα μαθήματα ζωγραφικής που μαθαίνουν τις ιδιότητες των υλικών και πολλά ακόμα. Τέλος, αν του αρέσει η μουσική και συγκεκριμένα κάποιο μουσικό όργανο, οι περισσότερες περιοχές έχουν ωδεία και μπορεί να το συνδυάσει με μαθήματα φωνητικής!

Όλα τα παραπάνω θα δώσουν αυτοπεποίθηση, γιατί θα νιώθει ότι το σώμα του αλλά και το μυαλό του είναι ικανά να βγάλουν εις πέρας οποιαδήποτε νέα δοκιμασία τους δοθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο