Τελευταία Νέα

Σοβαρά εγκαύματα υπέστη 4χρονη όταν καθώς έπαιζε στη θάλασσα ήρθε σε επαφή με θαλάσσια ανεμώνη στην παραλία του Αγίου Γεωργίου Πελασγίας στη Φθιώτιδα.

Το κοριτσάκι όπως ανέφερε η μητέρα της στο lamiareport, «από τον πόνο ούρλιαζε και αμέσως τρέξαμε κοντά της χωρίς να μπορούμε να καταλάβουμε τι έχει συμβεί». Απομακρύναμε τα υπολείμματα από τα πλοκάμια και αμέσως της δώσαμε κορτιζόνη, λέει η μητέρα της 4χρονης που σε συνεννόηση με την παιδίατρο της χορήγησε αντισταμινικό και πλέον χρησιμοποιούν και κορτιζονούχα αλοιφή.

«Η θεραπεία λόγω της έκτασης του οιδήματος θα πάρει τουλάχιστον έξι μήνες και θα πρέπει να μείνει μακριά από τον ήλιο όλο αυτό το διάστημα για να μη μείνει σημάδι», ανέφερε η μητέρα της 4χρονης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η Εμμανουέλα Βουτσινά, θαλάσσια Βιολόγος στο ΕΛΚΕΘΕ, επεσήμανε ότι «η επαφή με θαλάσσια ανεμώνη είναι επικίνδυνη η επαφή με την θαλάσσια ανεμώνη, γιατί εκκρίνεται οξύ που μπορεί να επιφέρει εγκαύματα».

anemoni1
anemoni2

Το τσίμπημα της θαλάσσιας ανεμώνης προκαλεί έντονο πόνο, κνησμό και δερματικό εξάνθημα, που μοιάζει με έγκαυμα, εξαιτίας του δηλητηρίου που φέρει για να ναρκώνει τα θύματά της.

Όπως εξήγησε η Εμμανουέλα Βουτσινά, πρέπει αμέσως να απομακρυνθούν τα πλοκάμια από το σώμα μας, με κάτι σκληρό (πχ μια κάρτα) χωρίς να τα αγγίξουμε με γυμνά χέρια και στη συνέχεια πρέπει να ξεπλυθεί το σημείο με θαλασσινό και όχι με γλυκό νερό.

Να σημειωθεί ότι οι θαλάσσιες ανεμώνες δεν κολυμπούν στο νερό αλλά προσκολλώνται πάνω σε πέτρες και μπορεί να έρθει ένας λουόμενος σε επαφή όταν μπαίνει στη θάλασσα σε περιοχές που έχουν πέτρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο