Το κεράσι είναι το κατεξοχήν καλοκαιρινό φρούτο. Τι θα λέγατε να το χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε μια πεντανόστιμη τάρτα για το παιδί και τους αγαπημένους σας;
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
- 250 γρ. αλεύρι
- 150 γρ. βούτυρο
- 190 γρ. ζαχαρη άχνη
- 1 αυγό
- 60 γρ. αμύγδαλο λευκό σκόνη
Για τη γέμιση:
- 2 αυγά
- 100 γρ. βούτυρο ελαφρώς μαλακωμένο
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 100 γρ. λευκό αμύγδαλο σκόνη
- 10 γρ. ρούμι μαύρο
- 10 γρ. κορν φλάουερ
- κεράσια χωρίς κουκούτσια
- 30 γρ. αμύγδαλο φιλέ
- λίγη ζἀχαρη κρυσταλλική για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σ’ ένα σκεύος και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μια ώρα περίπου.
- Ανοίγουμε το ζυμάρι σε μια φόρμα τάρτας 22-25 εκ. διάμετρο και 2 εκ. ύψος. Τοποθετούμε μέσα σ’αυτή μια μεμβράνη και στο εσωτερικό της μεμβράνης βάζουμε ρύζι μέχρι την επιφάνειά της. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C για 10-15 λεπτά.
- Αφαιρούμε με προσοχή τη μεμβράνη μαζί με το ρύζι και ψήνουμε την τάρτα μόνη της για άλλα 10 λεπτά.
- Για τη γέμιση, ανακατεύουμε τη ζάχαρη μαζί με το αμύγδαλο. Προσθέτουμε το αυγό και το βούτυρο. Στο τέλος ρίχνουμε το κορν φλάουερ και το ρούμι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε την κρέμα για 1 ώρα στο ψυγείο.
- Βγάζουμε τη γέμιση από το ψυγείο, γεμίζουμε τη μισοψημένη τάρτα μέχρι τη μέση και καλύπτουμε από πάνω με κεράσια. Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ και την κρυσταλλική ζάχαρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30-40 λεπτά περίπου.