Η vegan διατροφή κερδίζει όλο και περισσότερους όσο περνάει ο καιρός. Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, μπορείς να φτιάξεις μόνη σου το τέλειο χορτοφαγικό burger που θα σε ξετρελάνει.
ΥΛΙΚΑ
4 μανιτάρια Portobello
4 ψωμάκια στρογγυλά
ντομάτα
μαρούλι
4 φέτες κίτρινο τυρί (προαιρετικό)
Μαρινάδα
1 κουταλιά σούπας ξύδι βαλσάμικο
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
ρίγανη
ξηρό βασιλικό
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και περιχύνουμε τα μανιτάρια.
Αφήνουμε έτσι για 15 λεπτά και μετά τα ψήνουμε στο γκριλ για 5-6 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, αλείφοντάς τα ξανά με τη μαρινάδα και από τις δύο πλευρές.
Αν θέλουμε να προσθέσουμε τυρί, λίγο πριν τα βγάλουμε από το γκριλ το τοποθετούμε πάνω από τα μανιτάρια και αφήνουμε έτσι για 1-2 λεπτά να μαλακώσει.
Βάζουμε τα μανιτάρια μέσα στα ψωμάκια μαζί με μαρούλι και ντομάτα και σερβίρουμε.