Αναμφισβήτητα το καλοκαίρι δεν θέλουμε να κάνουμε δύσκολα φαγητά. Γι’ αυτό κι εμείς σας προτείνουμε να φτιάξετε στραπατσάδα που θεωρείται το απόλυτο φαγητό του καλοκαιριού και τρελαίνονται μικροί και μεγάλοι.
ΥΛΙΚΑ
- 8 αβγά
• 500 γρ. ντομάτες
• 75 γρ. βούτυρο
• 75 γρ. φέτα τριμμένη - 1 κ.σ. κρέμα γάλακτος
• 2 σκ. σκόρδο τριμμένο
• 2 πρέζες ζάχαρη
• 1 πρέζα ρίγανη
• αλάτι, πιπέρι μαύρο και κόκκινο
• μαϊντανός ψιλοκομμένος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ρίχνετε σε τηγάνι τις αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες μαζί με το ζουμί τους, το αλάτι, τα πιπέρια, τη ρίγανη, τη ζάχαρη, το σκόρδο και το βούτυρο. Σιγοβράζετε την ντομάτα μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά της και να δέσει.
- Στη συνέχεια ρίχνετε μέσα τα αβγά χτυπημένα, τη φέτα και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε με σύρμα γρήγορα και δυνατά έτσι ώστε να μην προλάβουν να σφίξουν και να στερεοποιηθούν.
- Τα σερβίρετε σκέτα ή πάνω σε ψωμί ψημένο πασπαλισμένα με το μαϊντανό.
Ανάλογα με τα άτομα θα αυξήσετε ή θα μειώσετε τα αυγά, υπολογίζοντας ότι ένα άτομο χρειάζεται 2 αυγά.
Καλή σας όρεξη!