Το λεμόνι έχει ιδιαίτερη γεύση, όχι πάντα ευχάριστη για όλους, αλλά μπορεί να γίνει τέλειο παγωτό προσφέροντας μοναδική απόλαυση. Χρησιμοποιώντας μόνο 5 υλικά μπορείτε να το φτιάξετε οι ίδιες και να ενθουσιάσετε τους προσκεκλημένους σας με τη δροσιστική και εύγευστη δημιουργία σας που θα τους μείνει αξέχαστη.
ΥΛΙΚΑ
- 1 φλυτζάνι χυμό λεμονιού σουρωμένο
- Ξύσμα από τρία 3 λεμόνια
- 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
- 1 φακελάκι ζελέ λεμόνι
- 350 ml κρέμα γάλακτος (light)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού.
- Σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε και το ζελέ.
- Ανακατεύουμε να λιώσει και το ζελέ και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Αφήνουμε να κρυώσει και το ενώνουμε με τη σαντιγί ανακατεύοντας απαλά.
- Το τοποθετούμε σε μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη για 6-8 ώρες.