Τελευταία Νέα

 

Η τάρτα καρότου είναι  υγιεινή, θρεπτική και αποτελεί το νέο trend στο χώρο της μαγειρικής. Σας προτείνουμε να την φτιάξετε μόνη σας στο σπίτι αγοράζοντας τα παρακάτω υλικά.
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
• 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 125 γρ. βούτυρο
• λίγο κρύο νερό
• 1 πρέζα αλάτι
• 20 γρ. βούτυρο για τη φόρμα

Για τη γέμιση:
• 1 κιλό καρότα
• 2 κρεμμύδια, 80 γρ.
• 20 γρ. βούτυρο
• 1 κ.σ. ελαιόλαδο
• αλάτι και πιπέρι
• 0,1 λ. νερό
• 150 γρ. κρέμα γάλακτος light
• μαϊντανός ψιλοκομμένος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ζυμώστε καλά μαζί όλα τα υλικά για τη ζύμη μέχρι να ξεκολλάει από το χέρια. Όχι πολύ νερό, τόσο όσο να δέσουν τα υλικά. Στρώστε με τη ζύμη μια βουτυρωμένη φόρμα τάρτας και βάλτε τη στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου.
2. Καθαρίστε τα καρότα και κόψτε τα σε λεπτές ροδέλες. Ψιλοκόψτε και τα κρεμμύδια. Βάλτε στη φωτιά το βούτυρο και το λάδι να ζεσταθούν και ρίξτε τα κρεμμύδια να ξανθύνουν. Προσθέστε τα καρότα, αλάτι και πιπέρι και ½ φλιτζάνι νερό και αφήστε όλα μαζί να σιγοβράσουν για 15΄περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.
3. Ρίξτε στη φόρμα τη γέμιση των καρότων και ψήστε για 20’ περίπου σε θερμοκρασία 225 βαθμών στο κατώτερο διάζωμα του φούρνου.
4. Περιχύστε ομοιόμορφα την καροτόπιτα με τη κρέμα γάλακτος, πασπαλίστε την με μαϊντανό και ψήστε στο φούρνο για άλλα 5’.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο