Γλυκές, αλμυρές, με πολλά ή λίγα υλικά, δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να τους αντισταθεί. Αυτή η ζύμη για κρέπες θα σας λύσει τα χέρια και ταυτόχρονα θα κερδίσετε μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά και στο… στομάχι όλων.
Υλικά:
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι αλεύρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουτ. της σούπας λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη ή λάδι
Εκτέλεση:
Χτυπάμε καλά τα αβγά και αμέσως μετά προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το αλεύρι και το βούτυρο. Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε για 30 λεπτά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε μια μικρή ποσότητα της ζύμης – μπορείτε να πάρετε ένα αρκετά βαθύ κουτάλι σούπας για οδηγό, και μόλις ψηθεί από κάτω, τη γυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
Οι κρέπες μας είναι έτοιμες! Γεμίστε τις με ό,τι θέλετε και καλή σας όρεξη!