Τελευταία Νέα

 

Zoom in (real dimensions: 708 x 320)Εικόνα

Διστάζετε ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιαπωνία και τη Βραζιλία για το έτος ανταλλαγής στο πανεπιστήμιο; Ο Αλεσάντρο Φορντ, Βρετανός 18 ετών, επέλεξε τη Βόρεια Κορέα και το πανεπιστήμιο Kim Il-sung για το πεντάμηνο που έπρεπε να κάνει στο εξωτερικό.

«Ο πατέρας μου συνήθιζε να μου λέει «Θα σε στείλω στη Βόρεια Κορέα αν δεν αποφασίσεις τι θέλεις!» δηλώνει ο νεαρός φοιτητής σε άρθρο του στον βρετανικό Guardian. Και η απειλή του πατέρα του έγινε πραγματικότητα. Ο Αλεσάντρο Φορντ έγινε ο πρώτος δυτικός που σπούδασε σε αυτή την χώρα, με δικτατορικό καθεστώς, μια από τις πιο κλειστές χώρες στον πλανήτη. Αυτού του τύπου οι ανταλλαγές μεταξύ πανεπιστημίων επιτρέπονται στη Βόρεια Κορέα μόνο για φοιτητές από τη Ρωσία και την Κίνα.

Zoom in (real dimensions: 534 x 335)Εικόνα

Βέβαια αυτό το πεντάμηνο δεν μπορεί να το κάνει κανεις άλλος από τη Δύση. Ο Αλεσάντρο Φορντ είχε το μέσον του πατέρα του Γκλιν Φορντ, ευρωβουλευτή των Εργατικών της Βρετανίας, ο οποίος έχει δώσει μάχες για να ανοίξουν οι σχέσεις της Δύσης με την κομμουνιστική δικτατορία. Εκείνος διαπραγματεύτηκε το ταξίδι του γιού του, ο οποίος είχε ήδη μια πρώτη εμπειρία αφού με τον πατέρα του επισκέφθηκε τη χώρα πριν τρία χρόνια.

Ο πατέρας Γκλιν Φορντ:

Zoom in (real dimensions: 1400 x 500)Εικόνα

Ο Γκλιν Φορντ (δεξιά, στη γωνία) υποδέχεται για πρώτη φορά βουλευτές της Βόρειας Κορέας στη Μεγάλη Βρετανία:

Zoom in (real dimensions: 500 x 333)Εικόνα

Όπως γράφει στο άρθρο του η τωρινή εμπειρία ήταν εφιαλτική. Αναγκάστηκε εν πρώτοις να νοσηλευτεί μετά από βαρύτατη τροφική δηλητηρίαση που έπαθε καταναλώνοντας τροφή της Βόρειας Κορέας.
Όταν γύρισε στη Μεγάλη Βρετανία, ο Αλεσάντρο Φορντ χρειάστηκε κάποιο διάστημα για να χωνέψει τι του είχε συμβεί αυτούς τους πέντε μήνες. Το βασικό πρόβλημα, όπως αναφέρει, ήταν ότι πράκτορες παρακολουθούσαν κάθε του βήμα.
«Μερικές φορές αυτό γίνεται πραγματικά ασφυκτικό. Δεν έχουν καθόλου την αίσθηση της ιδιωτικότητας και δεν κατανοούν ότι κάποιος θέλει να είναι μόνος, όπως εμείς στη Δύση», γράφει στον Guardian.

Ο Αλεσάντρο Φορντ:

Zoom in (real dimensions: 930 x 523)Εικόνα

Του επιτρεπόταν να μιλάει κάθε βδομάδα για 10 λεπτά, τηλεφωνικά, με τη μητέρα του. Το πανεπιστήμιό του το περιγράφει σαν ένα γκρι μπλοκ από τσιμέντο, με σπαρτιατική διακόσμηση. Οι τουαλέτες δεν ήταν ιδιωτικές, αλλά τούρκικες για όλους, και τα ντους δεν μπορούσες να τα πάρεις μόνος σου, ήταν κι αυτά συλλογικά. Και σημειώνει ότι μπορούσε το ζεστό νερό να κοπεί το χειμώνα, με -20 βαθμούς Κελσίου.
Ο Αλεσάντρο Φορντ περιγράφει και κάποια θετικά πράγματα που του συνέβησαν, όπως το γεγονός ότι μπόρεσε να κουβεντιάσει με τους συμφοιτητές του και να καταλάβει καλύτερα τον τρόπο σκέψης, παρά το πρόβλημα της γλώσσας. «Εκτιμώ ότι πιστεύουν όσα λένε, ότι δηλαδή η Βόρεια Κορέα είναι μια αδικημένη χώρα, καταπιεσμένη από τους Αμερικάνους», γράφει.
Σοκαρίστηκε μια μέρα όταν μίλησε στους συμφοιτητές του για τον ράπερ Εμινεμ και τους έβαλε να τον ακούσουν. «Γιατί πρέπει να τραγουδάει ραπ και να μιλάει για τον εαυτό του, για σεξ και για ναρκωτικά; Επρεπε να κάνει τραγούδια για την οικογένειά του και για την πατρίδα του» του είπαν οι νεαροί Βορειο-Κορεάτες.

Φοιτητές Βορειο-Κορεάτες στην πισίνα του πανεπιστημίου Kim Il-sung, το 2012:

Zoom in (real dimensions: 750 x 498)Εικόνα

Το σεξ και οι ερωτικές σχέσεις ήταν το βασικό σημείο διαφωνίας ανάμεσα στον νεαρό Βρετανό και τους συμφοιτητές του, οι οποίοι ήταν παρθένοι και σκόπευαν να παραμείνουν ως την ηλικία των 25 ετών. Τα ζευγάρια δεν φιλιούνται ποτέ, δεν δείχνουν ποτέ μια φυσική έλξη και απαγορεύονται οι σεξουαλικές επαφές πριν το γάμο. «Μου εξήγησαν ότι δειχνουν την τρυφερότητά τους με άλλο τρόπο», γράφει ο νεαρός Βρετανός.
Ο νεαρός Φορντ θα συνεχίσει τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο του Μπρίστολ τον Σεπτέμβριο για να σπουδάσει φιλοσοφία. Συστήνει ανεπιφύλακτα, παρά το όσα πέρασε, και σε άλλους να ζήσουν την εμπειρία στην καρδιά του καθεστώτος του Κιμ Γιόνγκ Ουν για να ανακαλύψουν μια νέα κουλτούρα αλλά και για να βοηθήσουν με τον τρόπο τους να ανοίξει η δικτατορία τα σύνορά της στον κόσμο. Όλα κοστίζουν 4.200 ευρώ για σπουδές, σπίτι και διατροφή, σημειώνει.

Zoom in (real dimensions: 604 x 443)Εικόνα

http://www.iefimerida.gr/news/220126/pige-na-spoydasei-sti-voreia-korea-ta-apisteyta-poy-toy-synevisan-ta-egrapse-ston

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο