Πουλούσαν πλαστά έγγραφα σε αλλοδαπούς

Πουλούσαν πλαστά έγγραφα σε αλλοδαπούς

- in Βοιωτία, Επιλογές, Θήβα
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πουλούσαν πλαστά έγγραφα σε αλλοδαπούς

Πλαστά έγγραφα παραμονής σε αλλοδαπούς που διέμεναν παράνομα στη χώρα  χορηγούσαν δύο Ελληνες έναντι  αμοιβής στην περιοχή της Θήβας. Μετά από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών  οι δύο άντρες, 43 και 20 ετών, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν χθες Κυριακή το πρωί. Παράλληλα συνελήφθη κι ένας 37χρονος υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος λίγο νωρίτερα τους είχε προσεγγίσει προκειμένου να τον εφοδιάσουν με πλαστή άδεια διαμονής.

Στο σακίδιο που είχαν στην κατοχή τους ο 43χρονος και ο 20χρονος, όσο και στην οικία του πρώτου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος εγγράφων, όπως βεβαιώσεις καταθέσεων αιτημάτων αλλοδαπών για έκδοση αδειών διαμονής, υπεύθυνες δηλώσεις με θεώρηση γνησίου υπογραφής Δημόσιας Υπηρεσίας, βεβαιώσεις στοιχείων ΑΜΚΑ και  ΑΦΜ αλλοδαπών, φωτογραφίες, φωτοαντίγραφα διαβατηρίων και ιδιόχειρες σημειώσεις με στοιχεία αλλοδαπών, 6 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, οι κατηγορούμενοι προέβαιναν συστηματικά στον εφοδιασμό αλλοδαπών με πλαστές βεβαιώσεις παραμονής, τουλάχιστον από το Σεπτέμβριο του 2015.

Όσον αφορά στο τρόπο δράσης τους, έρχονταν σε τηλεφωνική επικοινωνία με αλλοδαπούς και τους πρότειναν να τους εφοδιάσουν με τα απαραίτητα έγγραφα νόμιμης διαμονής τους. Αφού λάμβαναν από αυτούς φωτογραφίες και άλλα προσωπικά τους στοιχεία, τους εφοδίαζαν με τα πλαστά έγγραφα αντί ποσού που κυμαινόταν από 400 ως 700 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.