Γυμνάσια: Αλλαγές στα ωράρια των μαθητών, στα εξεταζόμενα μαθήματα και στις εξεταστικές

Γυμνάσια: Αλλαγές στα ωράρια των μαθητών, στα εξεταζόμενα μαθήματα και στις εξεταστικές

- in Επιλογές, Παιδεία
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γυμνάσια: Αλλαγές στα ωράρια των μαθητών, στα εξεταζόμενα μαθήματα και στις εξεταστικές

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ
( ο προσανατολισμός του Υπουργείου αυτή τη στιγμή )

Γράφει ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Τσιριγώτης

1) Τα 4 μαθήματα που θα εξετάζονται οι μαθητές στις τελικές γραπτές εξετάσεις είναι η Γλώσσα, τα Μαθηματικά, η Φυσική και η Ιστορία. Οι εξετάσεις θα δίνονται το 1ο δεκαήμερο του Ιουνίου. Για τα υπόλοιπα μαθήματα θα υπάρχουν είτε 2 διαγωνίσματα το χρόνο ( 1 στο κάθε τετράμηνο) είτε συνθετική εργασία ή συνδυασμός τους.

2) Υπάρχει η πρόταση η περίοδος του Σεπτεμβρίου να καταργηθεί. Οι μετεξεταστέοι θα εξετάζονται το 3ο δεκαήμερο του Ιουνίου αφού το 2ο δεκαήμερο του Ιουνίου κάνουν ενισχυτικά μαθήματα μέσα στο σχολείο κανονικά σε πρωινή βάρδια με τους καθηγητές του σχολείου.

3) Τρεις μέρες τη βδομάδα οι μαθητές θα κάνουν εξάωρα . Όμως κάθε σχολείο θα αποφασίζει πως θα γίνεται η εκμετάλλευση της 7ης ώρας. Οι καθηγητές ενδέχεται να παραμένουν στο σχολείο για να διεκπεραιώσουν κάποιες εξωδιδακτικές εργασίες (π. χ . προγράμματα , συνελεύσεις του συλλόγου, ενισχυτική διδασκαλία και άλλα).
Πηγή: https://www.alfavita.gr/arthron/ekpaideysi/gymnasia-allages-sta-oraria-ton-mathiton-sta-exetazomena-mathimata-kai-stis