Τι συμβαίνει με τον Αγιο Παντελεήμονα;

Τι συμβαίνει με τον Αγιο Παντελεήμονα;

του  Δημήτρη Λάμπρου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στον Ζαγαρά της Λιβαδειάς καθώς υπάρχουν φήμες για τη μετατροπή του παρεκκλησίου του Αγίου Παντελεήμονα σε Μονή. Αφορμή η φιλοξενία σ’ ένα μικρό σπιτάκι που βρίσκεται εκεί μιας μοναχής από την Πάτρα. Το viotiaplus.gr επικοινώνησε με τον γενικό αρχιερατικό επίτροπο τον πατέρα Δημήτριο Ταγκαλέγκα ο οποίος διέψευσε κατηγορηματικά όσα ακούγονται. “Υπάρχει η φιλοξενία μιας μοναχής αλλά ασφαλώς δεν υπάρχει σκέψη για την ίδρυση μονής στον Αγιο Παντελεήμονα” μας είπε ο πατήρ Δημήτριος.

viotiamonoΝα σημειωθεί ότι ο Αγιος Παντελεήμων ανήκει στον ενοριακό ναό του Αγίου Νικολάου και για να γίνει Μονή απαιτείται εκτός από διαδικασίες στην Ιερά σύνοδο κ.λπ. και η συναίνεση της ενοριακής επιτροπής. Και ασφαλώς ο Αγιος Παντελεήμων αποτελεί παραδοσιακό τόπο αναψυχής των Λιβαδειτών, την Πρωτομαγιά και όχι μόνο, ενώ υπήρξε και μυστηριώδης -γεμάτος αναμνήσεις- προορισμός της παραδοσιακής ολοήμερης ημερήσιας εκδρομής των Γυμνασίων και των Λυκείων της πόλης την εποχή της αθωότητας.

0 0 votes
Article Rating
1 Comment
newest
oldest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ
ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ
5 years ago

ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ (ΛΥΚΟΥΡΕΣ-ΜΠΙΣΜΠΑΡΔΑΚΙ-ΑΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ ΓΡΑΝΙΤΣΑ) ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΠΟΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΓΙΑ ΑΙΩΝΕΣ. ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΡΗΜΑ ΠΑΛΙΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΟΝΑΣΟΥΝ . ΚΑΤΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΙΔΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ