Τα αιτήματα του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας 

Τα αιτήματα του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας 

- in Εύβοια, Πρώτη σελίδα
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τα αιτήματα του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας 

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας επ’ αφορμής της συμπλήρωσης ενός έτους από την καταστροφική πυρκαγιά που κατέστρεψε χιλιάδες στρέμματα δάσους και περιουσίας κατοίκων υπενθυμίζουν την ανάγκη μέριμνας επί των προβλημάτων στην επριοχή. 

Η ανακοίνωσή τους παρατίθεται, συντακτικά και ορθογραφικά, αυτούσια: 

«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι 

Δυστυχώς αυτές οι ημέρες που περνάμε τώρα, είναι μια τραγική επέτειος για το πολύπαθο λαό της Βόρειας Εύβοιας, καθώς ολοκληρώνεται ένας χρόνος από την καταστροφική πυρκαγιά. Όμως ταυτόχρονα είναι και ένα ικανό διάστημα, για να μπορούμε να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας, να κάνουμε ένα πρώτο λογαριασμό. 

Ποια είναι η κατάσταση σήμερα; 

Ένα χρόνο μετά την καταστροφική πυρκαγιά αλλά και μετά από τις δεκάδες προειδοποιήσεις μας για τον μεγάλο κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων, ακόμα κυβέρνηση περιφέρεια και δήμοι, απαντούν με υποσχέσεις και με ευχολόγια. Ένα χρόνο μετά και ενόψει άλλης μιας κακοκαιρίας βρισκόμαστε ακόμα ανοχύρωτοι. Οι οικογένειες μας, τα σπίτια μας, οι καλλιέργειες μας κινδυνεύουν για άλλη μία φορά.  

Στα χωριά μας δεν έχει γίνει το παραμικρό έργο για την προστασία από τις πλημμύρες. Στους κάμπους επικρατεί η ίδια εικόνα που υπήρξε από την καταστροφή του ζορμπά. Δηλαδή, 4 χρόνια μετά τα ποτάμια είναι φραγμένα από κλαριά και ξερά πλατάνια. Όσο για τους ορεινούς όγκους τα έργα με τοιχία βάρους απέχουν πολύ από το να ολοκληρωθούν.  

Και όλα αυτά, περιμένοντας το δύσκολο χειμώνα ξερώντας καλά, ότι στην περιοχή μας τους επόμενους μήνες συνηθίζει να ρίχνει μεγάλα ύψη βροχής.  

Δεν θα ανεχτούμε άλλο να αφήνετε το βιός μας στην τύχη! 

Την ώρα που εμείς χρυσοπληρώνουμε την ακρίβεια και τη φοροληστεία, η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα κρατικά έσοδα και δίνει δεκάδες δις νέες φοροαπαλλαγές σε ομίλους και εφοπλιστές. Την ώρα που για τις ανάγκες μας δεν περισσεύει ευρώ, τα 32 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης πάνε δώρο στους «αναξιοπαθούντες» μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Ομίλους όπως αυτούς που ονομάζει «οικογένεια μας» η Επιτροπή Ανασυγκρότησης του κ. Μπένου και έρχονται σαν «σωτήρες» στην περιοχή μας, για να αρπάξουν ότι απομένει.  

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ απαιτούμε να πραγματοποιηθούν όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα, για την προστασία της ζωής μας, της παραγωγής και της περιουσίας μας.»