Το 3ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Μικρασιατών στην Καλαμαριά

Το 3ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Μικρασιατών στην Καλαμαριά

- in Θήβα, Πρώτη σελίδα
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το 3ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Μικρασιατών στην Καλαμαριά

Το Σάββατο 2 Ιουλίου 2022 διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος, ΟΠΣΕ, και ολοκληρώθηκε το 3ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Μικρασιατών στην Καλαμαριά, όπου συμμετείχε και η Ένωση Μικρασιατών Θήβας, τιμώντας την Εκατονταετηρίδα Εθνικής Μνήμης.
Το πρωί του Σαββάτου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες κατά την Μικρασιατική Καταστροφή στην Πλαζ Αρετσούς, από εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, όπου παρευρέθηκαν οι πρόεδροι των συλλόγων της δύναμης της ΟΠΣΕ και ακολούθησε η παράδοση-παραλαβή του λαβάρου του ανταμώματος από τον Δήμαρχο Καλαμάτας, Βασιλόπουλο Αθανάσιο, στον Δήμαρχο Καλαμαριάς, Ιωάννη Δαρδαμαλένη.
Στο πλαίσιο ανταλλαγής αναμνηστικών, ο Πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας, Αποστόλης Δαγδελένης, δώρισε στον Δήμαρχο Καλαμαριάς και οικοδεσπότη των εκδηλώσεων, το Ληξιαρχικό βιβλίο των οικογενειών Μικρασιατών.
Το πολυπληθές χορευτικό τμήμα του συλλόγου υπό τις κατευθυντήριες της χοροδιδασκάλου Χριστίνας Στέρπη, συμμετείχε στην «Πατινάδα» που άρχισε από νωρίς το απόγευμα στους δρόμους της Καλαμαριάς και συνέχισε με χορούς της Ερυθραίας στο γήπεδο του Απόλλωνα Καλαμαριάς.