Αγροτικό πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Αγροτικό πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

- in Αγροτικό, Βοιωτία, Πρώτη σελίδα
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αγροτικό πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Πανελλαδικό συλλαλητήριο με τρακτέρ θα πραγματοποιήσουν αγρότες στη μία μετά το μεσημέρι στην πλατεία Βάθη έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ζητούν να απεμπλακεί άμεσα η χώρα από οποιαδήποτε συμμετοχή σε αυτό τον πόλεμο που επηρεάζει ιδιαίτερα το κόστος στην αγροτο κτηνοτροφική παραγωγή λόγω της μεγάλης αύξησης στις τιμές των καυσίμων και των λιπασμάτων που εισάγονται από Ρωσία και Ουκρανία.Οι αγρότες διεκδικούν

* Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

* Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά κ.α.), καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.

* Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.
* Να μην πληρώσουν οι αγρότες τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Στο συλλαλητήριο συμμετέχει και ο Αγροτικός Σύλλογος Λιβαδειάς με λεωφορεία που έχουν ξεκινήσει από τις 9 το πρωί και έχουν κάνει στάσεις σε Ορχομενό, Παύλο και κόμβο Κάστρου.